Ilveksen kausiketju 2022-2023 - Myrrän viimeinen/Pennasen ensimmäinen

Takaisku

Luottopelaaja
Viestejä
2 400
Ilveksessä on nyt Liigan:
TOP-3 valmentaja (Pennanen)
TOP-3 sentteri (Kontiola)
TOP-3 yleishyökkääjä (Suomi)
TOP-3 hyökkäävä hyökkääjä (Haapala)
TOP-3 puolustava hyökkääjä (Tikka)
TOP-3 yleispuolustaja (Jokipakka)
TOP-3 hyökkäävä puolustaja (Lancaster)
TOP-3 puolustava puolustaja (Masin)
TOP-3 maalivahti (Langhamer)


Tai ainakaan kukaan ei naura, jos nuo tuolla tavalla esittelee. Kun takana oleva materiaalikin on hyvää Parikoineen ja Ikosineen ja lisäksi resursseja on reagoida täsmähankinnoilla, niin meillä pitäisi olla kaikki eväät pelata päätyyn asti.
Joona unohtui.
 

Reima#21

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
568
Luulen, että tuo KalPa-perseily oli ihan oikeasti se lopullinen niitti. KalPa on korkeintaan Liigan alempaa keskikastia ja KooVeekin olisi antanut paremman vastuksen kuin edellispäivänä vielä hyvin pelannut Ilves antoi.
Kalpa oli jo viime kaudella todella laadukas kotijoukkue. Pelaa hyvällä tasolla kotona.
 

Petelius

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
658
Luulen, että tuo KalPa-perseily oli ihan oikeasti se lopullinen niitti. KalPa on korkeintaan Liigan alempaa keskikastia ja KooVeekin olisi antanut paremman vastuksen kuin edellispäivänä vielä hyvin pelannut Ilves antoi. Eikä tosiaankaan ollut ensimmäinen kerta Joken aikana kun tultiin peliin sukkasiltaan, mutta yleensä sentään jossain vaiheessa saatu pelaaminen silloinkin reilaan.
Tuohon päälle lauantain kerho matsi jossa kaveriporukan keskustelussa oli kommentti "valmiiksi maksettu nainen petillä, mutta ei vaan ottanu eteen" Eli 3 pistettä oli ja yksi saatiin. Kerholla kaksi maali paikkaa ja 2 pistettä.
 

reiska

Luottopelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
6 599


Aika paljon on tänäpäivänä ollut tietäjiä liikenteessä. Oudosti TPS tai Tappara kannattajia pelkästään.
 

Janko

Luottopelaaja
Viestejä
5 312
Täysin sama laulu kuin viime kaudella joten hienoa että uskallettiin reagoida vaikka sarjasijoitus onkin hyvä. Myrrän kanssa se pelillinen mahalasku olisi kuitenkin tullut ennemmin tai myöhemmin niinkun kaikki tilastot antavat ymmärtää.

"8. Ilves 1,53 / 2,00

Ilves on tuttuun tapaansa kerännyt pisteitä reippaasti enemmän, mitä pisteodottamien mukaan olisi ollut ansaittua. Syyt ovat totutusti Marek Langhamerin hyvissä torjunnoissa ja laadukkaan pelaajiston hyvässä viimeistelytehokkuudessa. Siltikin joukkueen pistetahtiin tullee kauden edetessä laskua, mikäli maalipaikkatilastot eivät käännyt enemmän joukkueen puolelle.





 

Eetu Fucking Mäkiniemi

Luottopelaaja
Viestejä
5 270
Jaahas. Ja mitäs otsikolle tehdään? :D

Siellä olisi ollut valmis ketju, oikealla otsikolla spekulointia varten, tiedä häntä miksi laitettiin kiinni, oliko jonkun egolle liikaa kun v*tunMäkiniemi olikin ajan hermolla?

Jostain syystä kyllä ensimmäinen tunne on iso iso harmitus Jouko Myrrän "kohtaloa" kohtaan. Oli kuitenkin Ilves valmentaja, jota ei tarvinnut hävetä ikinä missään tilanteessa. Sympaattinen ja ammattivalmentaja joka koki/teki Ilveksen nousun taas sinne minne seura kuuluu, eli kirkkaimpaan kärkitaistoon.

Täytyy myös tunnustaa, että vähän tuntuu jälkeen päin myös onnistumiselta, kun Myrrän toimintaa kritisoin tai spekuloin oli vittuilu vastaan suunnatonta. Moni asia saattoi osuakkin oikeaan.
Joukolla oli pinttyneet lempparinsa ja peluutus meni aivan sirkukseksi.
Haastatteluissa ulosanti oli todella synkkää ja outoa ajoittain.
Epäilin kopin menetystä.
Ihmettelin joukkueen romahdusta ja monia valintoja peluutuksissa.
Mietin myös miksi niin moni huippu ja lupauskin alisuorittaa.

Joukon virhe oli varmasti myös tietty jääräpäisyys, kehitys valmentajana ei mennyt eteenpäin tai ottanut harppauksia. Samat ongelmat laahasi mukana, kaipailin mentorria herralle, olisi varmasti tehnyt hyvää.

Haluan nähdä silti kuinka Ilves nostaa kannua ja tämä oli varmasti askel kohti sitä hetkeä. Jokke saakoon asian tapahduttua myös osansa saavutuksesta.

Kiitos mahtavasta työstä Ilveksen eteen Jouko Myrrä! Nyt, Eteenpäin!!!
 

AQ21

Luottopelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
3 705
Siellä olisi ollut valmis ketju, oikealla otsikolla spekulointia varten, tiedä häntä miksi laitettiin kiinni, oliko jonkun egolle liikaa kun v*tunMäkiniemi olikin ajan hermolla?
? Se oli nimenomaan spekulointia varten kuten sanot, nyt ei tarvitse enää spekuloida niin ketju suljettiin. Samoin tehtiin huhuketjulle ensi kauden valmennuksesta.
 

IpAholic

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
813
No nyt alkaa tuntua että on mahdollisuudet mennä vaikka sinne päätyyn asti. Hurjan kova signaus. Vaikka Joken aikakausi koutsina näyttääkin paperilla loistavalle niin kyllähän peli on yskähdellyt enempi tai vähempi lähes koko ajan änärilainojen lähdettyä. Siltikin Jokke toki kiitoksena ansaitsee, kiitos! Nyt malttamattomana eteenpäin!

Ja niille joita huolettaa että menikö nyt loppu kausi harakoille niin voidaan todeta että sielä on vielä 51(viisikymmentäyksi) runkkari peliä jäljellä. Kova valkku saa kovan rosterin toimimaan siinä ajassa.
 

Keltavihreä

Luottopelaaja
Viestejä
4 929
Pennanen tosiaan kovin mahdollinen saatavilla oleva signaus uudeksi valmentajaksi. Luojan kiitos Manner ei ollut tämä uusi nimi. Tämä ja kaksi edellistä kautta ollut todella surkeata. Trendi on Mannerilla todella jyrkästi alaspäin ja olisin ollut äärimmäisen pettynyt jos siinä olisi ollut seuraava päävalmentaja
 

reiska

Luottopelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
6 599
En löytänyt omasta mielestäni sopivampaa ketjua, mutta tässä on otos käyttäjän dimmu kirjoituksesta jatkoajan foorumilla. Tägätkää toki mikäli löydätte oikean henkilön. Asettaa asioita perspektiiviin:

Onpahan ollut reaktioita täällä. Kun kiekkofanit ymmärtäisivät ja osaisivat tietyissä asioissa jättää tunteet syrjään ja miettisi asioita järki edellä, saattaisi asian faktatkin aueta aivan eri tavalla. On inhimillistä reagoida asioihin tunne edellä, mutta joskus olisi suositeltavaa katsoa asiaa laajemmin, ennen malttinsa menettämistä. Eniten ihmetyttää, että kesän aikana ympäri palstaa on puhuttu Myrrän riittämättömyydestä ja nyt kun reagoitiin hankkimalla markkinoiden kovin valmentaja, se onkin täysin väärä teko. Totta kai kuvio on erikoinen, koska Ilves johtaa sarjaa, mutta nyt pitää pystyä katsomaan asiaa laajemmassa kokonaisuudessa.

Ilvekseltä erinomainen päätös – vaikkakin kivulias. Perustelen sen alla:

  • Jouko Myrrä on tehnyt hyvää työtä Ilveksen organisaation eteen. Pelin rakennetta tarkastellessa kuitenkin sieltä huomaa paljon asioita, joita ei ole kuluneiden vuosien aikana saatu kuntoon. Ilveksen urheilujohto näki asian selvästi niin, ettei ole vakuuksia paremmasta, kuin mitä viime kaudella nähtiin. Tämä on varmasti yksi syy muutokseen.
  • Ilveksen johto varmasti olisi halunnut tehdä valmentajanvaihdoksen jo viime kauden päätteeksi, mutta silloin ei ollut ketään järkevää tilalle. Markkinoilla ei ollut käytännössä yhtäkään varmaa nimeä – saati sitten Pennasta, joka kelpaisi jokaiselle joukkueelle valmentajaksi. Tästä syystä varmasti päätettiin antaa Myrrän valmentaa viimeinen kausi sopimuksestaan, sekä urheilujohdolla oli näin ollen aikaa kartoittaa uutta valmentajaa rauhassa.
  • Pennasen Jokerit-kuvion mennessä mönkään aukesi ennen näkemätön tilaisuus hankkia Suomen top5- ellei jopa top3-valmentaja. Mikä muu joukkue olisi vastaavassa tilanteessa jättänyt tämän kortin katsomatta? Jyp teki aikanaan yhtä kohahduttavan ratkaisun potkiessaan Dufvan pois. Erotuksena se, ettei Ahosta ei ollut mitään takeita miten pärjää, mutta ihan hyvin kausi sujui, tuloksena mestaruus.
  • Vaihtoehtona oli joko jatkaa Myrrän kanssa tämä kausi loppuun ja katsella miten käy, tai päästää Pennanen ruoriin heti, sillä vielä ehtii tehdä muutoksia tämänkin kauden osalta. Tämä on tietenkin Ilveksen johdolta suuri riski, mutta varmasti kaikki asiat on otettu huomioon ja silti päädytty tähän ratkaisuun. Uhkapelin tulos nähdään ensimmäisen kerran tänä keväänä – siihen saakka kaikki on spekulaatiota.
  • Ratkaisu on Ilveksen strategian mukainen, he haluavat todella kasvaa suurseuraksi Suomessa ja Euroopassa. Normaalissa yrityselämässä, sekä jääkiekossa tämä tarkoittaa joskus kivuliaiden asioiden tekemistä, jotka näyttäytyvät ulospäin kohtuuttoman kovilta ratkaisuilta. Suomi on täynnä yrityksiä, jossa johtotehtävissä olevat henkilöt saavat jatkaa, koska tekevät työnsä ihan hyvin, ovat mukavia ja pidettyjä tyyppejä, mutta kilpailijoihin nähden jää vajaaksi. Jos yritys haluaa kasvaa, joskus näillekin persoonille on näytettävä ovea, palkattava kovin mahdollinen tyyppi tilalle ja tehtävä selväksi, mikä on yrityksen tavoite.
  • Paljon on puhuttu siitä miten tyylitöntä oli estää Myrrältä joukkueen tapaaminen. Jalo kertoi haastattelussa järkevästi, ettei siihen ollut aihetta, sillä katse on jo eteenpäin. En ole ikinä kuullut yhdenkään valmentajan päässeen hyvästelemään joukkuettaan, mikäli potkut ovat tulleet. Ehkä joidenkin mielestä tyylitöntä, mutta vastaavissa tapauksissa täysin normaalia. Kollegani sai YT-neuvotteluissa potkut lähes 20 vuoden työskentelyn jälkeen ja hänelle ilmoitettiin, että puhelin loppuu toimimasta ja sähköpostiin et pääse klo 16.00 jälkeen, työvelvoite loppuu siihen paikkaan ja työasioista et saa jutella asiakkaiden tai työntekijöiden kanssa. Tämäkin täysin normaalia. Nyt yhtäkkiä täällä jeesustellaan miten tyylitöntä, vaikka täysin tavallista ja asiaan kuuluvaa.
  • Jouko Myrrä on hyvä valmentaja ja hyvä ihminen. Varmasti hänkin ymmärtää tilanteen ja tulee myös saamaan töitä jatkossakin. Menestyminen on raakaa bisnestä ja näin voi käydä, kun tavoitellaan suurempia asioita.
  • Aika näyttää, miten Ilveksen käy. Oma arvioni on se, että pari peliä saattaa mennä ohi, mutta vuodenvaihteeseen mennessä Ilves on sarjakärjessä ja on omaksunut Pennasen pelitavan. Lisäksi uskon Ilveksen pelaavan finaaleissa tänä vuonna.
 

IhanJuniori

Junioripelaaja
Viestejä
14 664
KETJUN OTSIKKO MUUTETTU.
 
Ylös