Valmentaja Raimo Helminen

IhanJuniori

Junioripelaaja
Viestejä
14 337
Mikko Aaltoselta hyvä ketju hänen ajatuksistaan Raipen suhteen.
Tässä twiitissä (6) tiivistyy omat mietteet.
 

Mobutu Sese Seko

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
723
26.9.1982 18-vuotias Raipe Helminen pelaa uransa ensimmäisen SM-liigaottelunsa Ilveksen paidassa Helsingin jäähallissa.

21.9.2022 58-vuotias Raipe Helminen on Ilveksen penkin takana.

Tuohon 40 vuoteen mahtuu mielettömät äärilaidat. Pelaajana voitetusta mestaruudesta, valmentajaperspektiivistä nähtyihin karsintoihin ja potkuihin. Potkuaikojen sekasortoa ja alakuloa miettiessä monella muulla olisi voinut syntyä aikamoinen mörkö seuraa ja koko lajin parissa jatkamista kohtaan. Sanoinkuvaamatonta mystiikkaa liittyy niin tämän ketjun päähenkilöön kuin seuraankin.

Raipe valmentajana lienee aika eri Raipe kuin se, joka joutui niiden työkalujen ja olosuhteiden kanssa operoimaan edellisen pestin aikana. Ehkä se valmius ja tietynlainen "valmentajakoulukaan" eivät olleet kovin optimia tuossa kohtaa. Vuoden 2013 jälkeen Raipe on päässyt kiekkomaailman monessa kolkkaa ja hyvässä valmennustiimissä toimimaan. Viime vuosien päävalmentajapestit ovat myös tulostasolla olleet hyvää luokkaa. Persoonan sopivuuden epäilylle ei tässä harvinaisessa tapauksessa ole pienintäkään tarvetta epäilylle.

Oli Raipen roolista sitten mitä mieltä hyvänsä, urheiluromantikko ja se sisäinen Raipen nimmaria janoava pikkupoikani on valtavan innoissaan siitä, millaisen tarinallisen mahdollisuuden tämä uusi Ilves ja Raipe vuonna 2022 voi antaa. Ilves ei organisaatiotasolla ole varmaan kertaakan ollut yhtä innostavalla, hyvinvoivalla ja menestyspotentiaalin omalla tasolla tämän 40 vuoden aikana, vaikka joitain yksittäisiä hyviä joukkueita mukaan mahtuukin. Upeaa nähdä Raipen saavan mahdollisuuden vihdoinkin/pitkän tauon jälkeen olla mukana oikeasti hyvässä Ilveksessä. Hän jos joku sen mahdollisuuden on ansainnut.
 

ipa1970

Luottopelaaja
Viestejä
8 719
Whaaaaaat, mitä tää ny on!!!! Siellä reagoidaan, katotaan kuinka lähtee käyntiin, ihan mahtava veto!
Jatkaako ens kaudella ykkösenä?
Hyvä soppari.
Veikkaisin että ensikaudella jatkaa tämä kolmikko tai raipe kakkosena mannerin apuna.
Jos ensinmainittu toteutuu niin 24-25 marjamäki-raipe ottaa vetovastuun.
 
  • Tykkää
Reactions: 17

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
23 348
Hyvin piti Raipella kyllä pokka lauantai HIFK-pelin pregame-showssa, perusjargonit tuli ilman pienintäkään vihjausta mahdollisesta sopparista.
Amatimies.
 

Pika1

Luottopelaaja
Viestejä
2 667
Mä oon vähän alkanut viime vuosina rukoilemaan kiekon jumalalta armoa Ilvekselle. Ettei aina olis jotain pirun ruttoa tai melkein peruttua NHL kautta kun menee hyvin.
Ja jos toi erikoistilannepelaaminen toimisi kerrankin.

Nyt sit sain vastauksen rukoukseen:
"Joo, tuun ite jeesaan"
 

Tero

Farmipelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
5 622
Tässähän on nyt selvästi tällainen TET-tyylinen sopimus eli otetaan uusi kundi vähän tutustumaan seuraan, organisaatioon ja työtehtäviin. Olen hyvin tyytyväinen, uskon että tästä kaverista kuullaan vielä ja kannattaa antaa hänelle mahdollisuus.
;)
 

Toppapöksy666

Luottopelaaja
Viestejä
2 994
Ihmemies kun jo nyt pystyy kertoon mitä tolle ylivoimalle voidaan tehdä.
Odotukset keskiviikon Ässät peliin ovat vähintäänkin korkealla.
Koko päivä ollu ihan yhtä hymyilyä sopimusuutisen jälkeen.:cool:
 

Toutain

Luottopelaaja
Viestejä
6 860
Näinhän se menee ja on järkevääkin.

Hankala tältä puolelta pohtia, mikä on yv-pelin parantamisen ajoituksen tarkoitus juuri nyt, kun se on vaihtelevasti ollut kuraa jo pidemmän aikaa. Ehkä Raipe tuli heti kun saatiin?

Talouspuolella keksitään oivallisia teemailtoja tulopuoli ajatuksissa. Helmisen paluu lienee teema, jota ei voi siinä katsannossa ylittää.

Raipe sanoi, että yhteyttä otettiin viikko sitten. Silloin alla oli CHL-pelit, joissa erikoistilanteiden kanssa oli "pieniä" ongelmia :)

Eivät nämä päätökset toki hetken mielijohteesta ja pienen otannan perusteella synny, mutta totta kai tulee ajoituksesta jotain mieleen, kun se osuu aikaan CHL-pelin jälkeen ja Liiga-pelejä ennen.
 

Blegifan

Luottopelaaja
Viestejä
2 481
Loistava hankinta, toki toivottavasti ei ole tulevaisuudessa pääkäskijä. Syyt ovat taustalla, mutta niitä on vielä turha avata, kun sopiva rooli ilmeisesti löydetty Raipelle tähän hetkeen.

Huhut ”kopin menetyksestä” Myrrältä on täysin paska puhetta. en varmaksi voi tätä tietenkään sanoa, mutta vaikea uskoa. Pelaajat nauttivat Myrrän alaisuudessa pelaamisesta. Myrrä on todennäköisesti ihmisläheisin valmentaja liigassa ja mitään pahaa sanottavaa hänestä tuskin monellakaan on.
 

Toutain

Luottopelaaja
Viestejä
6 860
Tässähän on nyt selvästi tällainen TET-tyylinen sopimus eli otetaan uusi kundi vähän tutustumaan seuraan, organisaatioon ja työtehtäviin. Olen hyvin tyytyväinen, uskon että tästä kaverista kuullaan vielä ja kannattaa antaa hänelle mahdollisuus.
;)

No näinhän se täytyy olla. Omallakin pojalla TET-jakso tällä viikolla, niin miksei Raipellakin. Poika ei saa työnantajaltaan edes ruokaa, mutta toivottavasti Ilves tarjoaa Raipelle murua rinnan alle.
 

Lima

Luottopelaaja
Viestejä
1 014
En nyt tarkkaan muista, mutta Raipen joukkueet eivät ole aikaisemmin mitään loistavaa ylivoimaa pelata. Vaikka Raipe kentällä sitä hyvin pyörittikin, niin valmentajana ollessaan Ilveksen ylivoima oli aika mielikuvituksetonta.
Toivottavasti saa vastuuta myös pelinaikaisessa reagoinnissa mikä on ollut tämän hetken valmennuksen selkeä puute.
 
Ylös