Ilveksen valmentajisto ja johto

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 202
Pidän Tapolaa tällä hetkellä aika selkeästi parhaana liiga valmentajana, mutta vastaus kysymykseen kuinka Tapola ja Ilves menisi yhteen on EI MENE.

Ilveksen hallituksen jäsenen Sami Karjalaisen (ja maalivahtivalmentaja Markus Korhosen) vanha joukkuetoveri Ilveksen A-junnuista, eli Ilves connectionia löytyy.

Noin yleisesti ottaen, ammattilaisorganisaatio palkkaa parhaan saatavilla olevan ja jos Tapola sattuisi olemaan paras saatavilla oleva, niin hänet pitäisi kiinnittää. Menestys kyllä huuhtoisi Tappara-leimat Ilves-kannattajien silmistä pois vaikka olisi Parkkovi, Juti tai Korverrane. Kallu Numminen ja Orava-Ojanenhan yrittivät Ilvekseen ensin päästä ja Patu Laine Ilveksessä ensin on pelannutkin, niin niitä en laske. (toisaalta on Jutistakin hymyileviä lapsuuden kuvia Ilves-logo rinnassa futiksen puolelta)

Vastaavalla tavalla ammattilaisorganisaation pitää tajuta "Leimun" tai "Järventien" kohdalla nähdä iltarusko vaikka olisi kuinka oma kasvatti tai muuten kovasti Ilveksessä pelaamaan haluava ja kehottaa hakemaan jäähdyttelyrahat muualta. Esimerkiksi Rajala jos viivyttää useassa otteessa mainitsemaansa paluuta nelikymppiseksi asti niin pitää osata sanoa siinä vaiheessa, että "venttailit liian pitkään, meille ei ainakaan mahdu". Plattin kohdalla toimittiinkin jo ihan oikein. A.Salmelan ja Myttysen kohdalla harjoiteltiin, joskin kesken kautta markkinatkin on rajattuja.
 
Viimeksi muokattu:

Etä-Ilves

Luottopelaaja
Viestejä
1 514
Itse näkisin hyvin mielelläni Antti Törmäsen Ilveksen päävalmentajana. On tehnyt aina resursseihin nähden varsin kovaa tulosta käytännössä kaikkialla missä on valmentanut. Ennen kaikkea Törmänen on voittaja ja sen lisäksi valmentajana vielä nuori. Pidin kovasti HIFK:n pelitavasta silloin kun Stögö oli puikoissa. Ikävä kyllä taitaa olla vielä tämän ja ensi kauden kiinnitettynä Sveitsiin.
 

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 202
Törmänen voisi olla hyvä vaihtoehto jossain kohdassa, mutta ei nyt 52-vuotiaana ja 16 vuotta valmentaneena mikään erityisen nuori valmentaja ole. Tapola esimerkiksi on neljä vuotta nuorempi ja Pennanen peräti 9 vuotta nuorempi ja Pellujen Hönö Niemelä 13 vuotta nuorempi. Helposti toki Törmäselläkin 10-15 vuotta valmennusuraa jäljellä, jos työnantajia riittää.
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
13 995
Ilves voi hyvin jatkaa Myrrän kanssa vielä ensikin vuoden, mutta sen jälkeen on muutosten aika. Late sopisi hyvin siihen pitkällä sopparilla. Ja näin uskonkin, että tapahtuu.
 

Miika Lundin

Luottopelaaja
Viestejä
2 066
Tapola ja Karjalainen on lapsuudenystäviä jo ihan täältä Hyvinkäältä asti ennen ensimmäistäkään Ilves-connectionia. Tuskin on merkitystä, mutta sanonpahan vain...
 

Toutain

Luottopelaaja
Viestejä
6 860
Ei ketään träppikiekon ikonia tänne.

Eikös Marjamäki ole peluuttanut monenlaista kiekkoa joukkueesta ja aikakaudesta riippuen? Jos nyt jotain yhteisiä avainsanoja haetaan, niin kiekkokontrolli ja kurinalaisuus kai olisivat sellaisia. Käsittääkseni Jokereissakin pelitapa kehittyi kovasti ja peli oli lopulta/parhaimmillaan erittäin viihdyttävää seurattavaa.

Viime vuoden Kärppä-pestistä ei tietenkään voi vetää mitään johtopäätöksiä. Kun tulee pahoin alisuorittaneen ja pelillisesti sekaisin olevan joukkueen perämiseen aivan loppukaudesta ja yrittää pelastaa sen mitä pelastettavissa on, on ainoa oikea ratkaisu tilkitä oma pää mahdollisimman tehokkaasti, koska mitään muuta et siinä ajassa ehdi organisoida. Tulevan kauden Kärpät ei taatusti pelaa samanlaista kiekkoa kuin viime loppukauden Kärpät, vaan huomattavasti moniulotteisempaa ja viihdyttävämpää pelitapaa tullaan todistamaan.
 

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 202
Mitä tämä toteemi taas venttaili maalivahdin poisoton suhteen? Ilveksellä oli jo minuuttia aikaisemmin hyvä paine päädyssä, mutta pakko oli taas odottaa viime hetkeen ja näin kahden minuutin sijaan päästiinkin yrittämään ainoastaan minuutti lopussa kuudella miehellä.

Kun ei uskalla, niin ei uskalla.
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
13 995
Jep, valitettavasti Myrrä jatkaa viime vuosien toisintoa eli molaria ei oteta pois kuin vasta aivan lopussa. Iso peliinkatsomisen paikka myös siellä.

Vai onko niin, että MOjanen määrää tuon?
 

#68

Luottopelaaja
Viestejä
2 788
Jep en tiedä miksi Myrrä haluaa väkisin uida vastavirtaan tuossa maalivahdin pois otossa. Ei voi tyhjä rysä pelottaa niin paljon, että ei voi selkeitä paikkoja käyttää hyödyksi, jos ne sattuu tulemaan vaikkapa viimeisen 3 minuutin kohdalla, eikä kun kellossa 1min jäljellä.
 

Hattutemppu

Luottopelaaja
Viestejä
2 148

IhanJuniori

Junioripelaaja
Viestejä
14 338
Tervetuloa kotiin! Jos Raipe sais jotain tolkkua tuohon ylivoimaan.
27,7% ei ole huono. Katsotaan nyt vaikka 10 peliä ja arvioidaan sen jälkeen.
 

-mesag

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
954
27,7% ei ole huono. Katsotaan nyt vaikka 10 peliä ja arvioidaan sen jälkeen.
Pitää katsoa numeroiden taakse. Kuinka todennäköistä on, että tuo prosentti ei tule romahtamaan, kun puolilla ylivoimista on tuskaa saada edes rauhoitettua kiekkoa hyökkäyspäähän? Puhumattakaan hyvien paikkojen luomisesta.
 

Kanuuna66

Luottopelaaja
Viestejä
2 680
27,7% ei ole huono. Katsotaan nyt vaikka 10 peliä ja arvioidaan sen jälkeen.
Tämä menee nyt ohi aiheen mutta en tiedä mitä pelejä olet katsellut ellei siitä mielestäsi ole punainen lanka puuttunut. Se että se on kauden kolmessa ottelussa toiminut ei tarkoita ettei siinä olisi parannettavaa. Mieleen tulee tältä kaudelta jo monta peliä jossa se on ollut aivan toivotonta. Se että yhtenä päivänä Kontiolalle pelataan tyhjä maali ja toisena ei päästä kunnolla edes alueelle yrittämään ovat aivan liian suuri ero kärkipäähän tähtäävälle joukkueelle.

Nyt kun toit lukemat mukaan niin Ilveksen yv pelin prosentti on viime kaudelta alle 17% mikä on liigassa alle keskiarvon. Vuosia on vaikea vertailla keskenään mikäli tekijät vaihtuvat mutta suurimmat kapellimestarit ovat pysyneet samana.On totta että se parantui keväällä mutta en tiedä kuinka suuri muutos sekään on prosentuaalisesti. En millään jaksa uskoa että sen saisi pysymään mainitsemassasi arvossa tällä nykyisellä sapluunalla.

Vastaavasti chlssä on lukema 5,56% että et voi sokeana tuijottaa lukuja ja antaa niinä minään argumenttina :D
 

Vovlo

Luottopelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
8 591
Onkohan Tinke vielä penkin takana tämän Raipen sopparin jälkeen? Eikös hän siellä ole myös nyt ollut alkukauden peleissä?
 

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
23 348
Onkohan Tinke vielä penkin takana tämän Raipen sopparin jälkeen? Eikös hän siellä ole myös nyt ollut alkukauden peleissä?
Ei oo kyllä mielestäni ollut.
 

B

Luottopelaaja
Viestejä
7 571

Jarno Saarinen

Luottopelaaja
Viestejä
1 661
Maailma ei ole valmis, aina tulee uutta kokeillaan vanhaa ja sovitellaan asioita ja menetelmiä uudelleen. Arponen siirtyi Ässiin data tohtoriksi, kenes tontille Ilveksessä tuo analytiikka ja data oikeastaan kuuluu?
Törmäsin tässä mielenkiintoiseen seminaariin aiheen tiimoilta, Skövde Sports Analytics Summit - Högskolan i Skövde
Toivottavasti tällaisissa tapahtumissa myös Ilves käy ammentamassa tietoa,taitoa ja uusia tuulia, ehkäpä jopa verkostoitumassa toisten organisaatioiden kanssa, jotka eivät ole suoria kilpailijoitamme. Yhteistyössä Jalkapallo organisaation kanssa nyt vähintään pitäisi tätä tulevaisuutta tarkkailla.
Olisi mukava lukea Datan hyödyntömisestä, tämän hetkisestä realismista mahdollisuuksista mitä organisaatio(t) näissä näkee ja mitä yksittäiset toimijat tekevät / kehittävät. Wisehockey tuottaa dataa, mutta liigan nykyinen kansan käyttöliittymä on sanalla sanoen heikko. Vedonlyöntitoimistot tunnetusti tekevät päätöksensä puhtaasti datan luomien todennäköisyyksien ja vedonlyöjien liikkeiden pohjalta, urheilu puolella lienee eniten kehitettävää.
 
Ylös