Jouko Myrrä - Ilveksen päävalmentaja 2019-2022

Robert ja Nollakulma

Luottopelaaja
Viestejä
5 730
Pelitavallisesti on kyllä tehty muutos.. Ilves lähtee alaviiveellä useammin. Selvästi useammin kuin viimekauden alussa, jolloin ”hitaita ei soiteltu”. Eli ilmeisesti pleijarit kuitenkin opetti, että viivepelaamista pitää harjottaa jo runkosarjassa, jotta siihen siirtyminen onnistuu juohevasti eikä pakon edessä kuten Kärppiä vastaan jouduttiin kylmiltään.

Mutta ajoitukset on viimealkukauden tapaan täysin pielessä eikä liikekään oikein tunnu riittävän. Mäntykiven pelaaminen hyvä esimerkki, kun on fyysisesti heikko, niin hitaammin pelatessa mies jää jalkoihin (mikä pettymys on, ettei kesällä ole puntilla riittävästi näemmä ollu)

Kyllä sama huomio. Tosiaan mitä tähän pelitapa keskusteluun tulee, niin omaan silmään Ilves hakee enemmän kiekkokontrollin kautta hitaampia lähtöjä. Etenkin näihin CHL-matseihin tämä oli täysin epäsopiva ratkaisu, vaan olisi pitänyt mennä enemmän nopeasti pystyyn pelaamisen teeseillä. Omaan silmään myös pelipaikattomuus ei
ole viime kauden tasolla, mutta tuohon saattaa vaikuttaa myös pelaajaprofiilien muutos.

YV osoitti Salzburgissa elpymisen merkkejä, mutta silti piti mennä kokoamaan tuo nyt vknloppuna nähty ylivoima, vaikka naapurin Justiinakin tajusi, ettei se ole pelaajien ominaisuuksiltaan paras yhdistelmä. Vähän niin kuin olisi ajateltu, vain laittaa kaikki "isot pelaajat" samaan koriin sen tarkemmin miettimättä.

Ei tainnut valmennuksellisesti kovin onnistunut olla se Itävallan reissu ennen CHL:n alkua. Kallis reissu varmasti oli, mutta peliä siellä ei näköjään onnistuttu viemään eteenpäin. Avauspelaaminen on aivan sekaisin, ylivoimaa ei ole ilmeisesti mietitty yhtään ja etäisyydet karkailevat sekä hyökkäys- että puolustuspäässä.

Se mikä tässä on huolestuttavinta on siinä, että alpeilla Ilves oli parempi kuin nyt kotona. Varsinkin kun otetaan huomioon se, että tasan tiedettiin miten vastustaja pelaa, niin silti onnistuttiin olemaan etenkin pelien alut aivan telineissä.
 
Viimeksi muokattu:

Fleda

Luonteeltani olen optimisti.
Viestejä
1 947
Olen koko Myrrän ajan ollut tyytyväinen siihen, että Ilves koittaa pelata yleisöön menevämpää kiekkoa ja menestyä nimenomaan valtavirrasta poikkeavalla pelitavalla, mutta riittääköhän maltti enää kenelläkään jos tämäkään vuosi ei tuo merkittäviä kehitysaskelia?

Jos 5v5 pelitapa on erottuva, niin minkä takia nuo erikoistilanteet sakkaa? Ylivoima on ollut täysin samanlaista entropian riemujuhlaa ties kuinka kauan. Ensin ei päästä millään alueelle ja kun päästään, niin haetaan jotain Youtuben hienoimmat maalit -kärkipaikkaa. Lopulta kerran pelissä se onnistuukin ja joku saa painaa sielunsa kyllyydestä tyhjistä yli niin että pleksit paukkuu ja kiekkoa haetaan kotoa asti.

Tähän lisätään se, että kenellekään ei tunnu olevan haasteita tuoda kiekkoa alueelle meidän av-nelikkoa vastaan. Keskialue on vuotanut nämä vuodet kuin seula niin alivoimalla kuin tasakentällisinkin.

Tuskin nämä asiat on kaikki suoraan Myrrän syytä, mutta voi ollakkin. Päävalmentaja on luonnollisesti se kehen katseet kiinnittyy kun näin räikeitä puutteita kokonaisuudessa on vuodesta toiseen.

Jatkosopimusta ei voida mielestäni harkita ennen kuin nämä on olisivat kunnossa.
 

Ratto

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
117
Foorumi tuntuu olevan edelleen täynnä loistavia taktikoita,valmentajia ym.talousneroja! Johdon pitäisi tukeutua nyt välittömästi foorumiin päätöksiä tehdessään.Näyttäkää Jalolle !
 

Robert ja Nollakulma

Luottopelaaja
Viestejä
5 730
Foorumi tuntuu olevan edelleen täynnä loistavia taktikoita,valmentajia ym.talousneroja! Johdon pitäisi tukeutua nyt välittömästi foorumiin päätöksiä tehdessään.Näyttäkää Jalolle !

Eiköhän Myrrä ja kumppanit nämä täällä mainitut havainnot ole tehneet myös itse, joten tuskin Jalo foorumin apua tarvitsee. Ehkä myös lukijan itse pitää osata suodattaa nämä potkujen vaatimiset yms pois, koska on aivan selvää, ettei tuollaiseen ryhdy kukaan CHL:n perusteella. Eikä näin toki pidäkkään.
 
Viimeksi muokattu:

Teme-74

Luottopelaaja
Viestejä
4 400
En muista milloin olen nähnyt surkeampaa esitystä Ilvekseltä kuin eilinen tappio energiajuomajätin porukalle. Ihan kaikki sekaisin eikä oikein mikään onnistu. Ainoa positiivinen asia oli se, että sentään alivoimamaalia ei annettu. Onko meillä varaa jatkaa Jokella? Mun mielestä ei ole.
Kiven viimeisen kauden aloitus oli sekavaa.

En lähtisi vielä potkimaan. Kyllä noi varmaan pelin kuntoon saa, mutta hinta saatto olla aika kova. Toisaalta ku Ilveksen peli on toiminut ni on sitä kelvannut katella.

Paskaahan eilinenki peli oli.
 

Takaisku

Luottopelaaja
Viestejä
2 397
Kiven viimeisen kauden aloitus oli sekavaa.

En lähtisi vielä potkimaan. Kyllä noi varmaan pelin kuntoon saa, mutta hinta saatto olla aika kova. Toisaalta ku Ilveksen peli on toiminut ni on sitä kelvannut katella.

Paskaahan eilinenki peli oli.
Kiven viimeisen kauden aloitus oli surkeaa. Materiaali tosin oli heikompaa. En minäkään valmennukseen CHL:n perusteella kajoaisi. Mutta tämä taaperrus ei saa liigassa jatkua. Tosin toivoisin uusia tuulia valmennukseen viimeistään tämän kauden jälkeen.
 

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
23 392
Me voitettas kaikki pelit jos myrrä vain vaivautuis kattoon foorumia mitä pitää tehdä:)
Näin on. Voitais alottaa sillä että kaikki spämmää otteluennakko ketjuun "JOKKE MUISTA AIKALISÄ".
 

Toutain

Luottopelaaja
Viestejä
6 860
Me voitettas kaikki pelit jos myrrä vain vaivautuis kattoon foorumia mitä pitää tehdä:)

Sulla vaikuttaa olevan todella paljon annettavaa näihin keskusteluihin, kun pari viestiä jo lähtökohdalla "öhöhöö, foorumilla taas ollaan valmentajaa viisaampia, höhhöh...".

Kohtalaisen kulunutta läppää. Keksi jotain muuta, jooko...

Se, että keskustelufoorumilla pyritään analysoimaan asioita ja esitetään kritiikkiä joukkuetta ja valmennusta kohtaan, tai nostetaan esille ilmiselviltä vaikuttavia ongelmakohtia, ei yllättäen tarkoita sitä, että keskustelijat kokisivat olevansa parempia valmentajia kuin ammattivalmentaja. Tätä monimutkaista yhtälöä voi olla vaikea käsittää, mutta kannattaa vielä pinnistellä hieman. Ehkä se siitä sitten aukeaa.
 

oowee

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
614
Suurin osa nettikirjoittajista ei tosiaan ole lähelläkään sitä tasoa, että edes luulisi tietävänsä paremmin. Mutta tuntuu siltä, että tässä vedotaan vanhaan johtamismalliin jossa "pitää tuoda ratkaisu jos esittää ongelman". Ja sehän on ihan perkeleen tyhmää. Jos näkee silmällä, että tuo ei toimi niin ei se tarkoita, että pitää olla korvaava ratkaisu mukana.

"Tapa on ihmis- tai eläinyksilön automaattiseksi, rutiininomaiseksi muodostunutta toimintaa, ajattelua tai tunnetta. Tottumuksen laukaisee tietty ärsyke, ja sitä seuraa jonkinlainen miellyttävä palkinto. Tottumus vahvistuu toistojen kautta, kunnes siitä tulee automaattista eikä se enää vaadi tietoista ajattelua. Näin aivot voivat keskittyä muiden, tärkeämpien asioiden ajatteluun.

Mikä on se toisteinen, rutiininomainen asia tällä hetkellä pelissä mikä voidaan määritellä tavaksi? Toisteisia asioita kyllä löytyy. Heikot lähdöt omasta päästä, kiekon menettäminen omassa päässä karvauksen johdosta sekä hyökkäyspelin toistuva päätyminen pseudohallintana näkyväksi kulmahyrräämiseksi. Koska nämä ovat ne toisteiset asiat niin epäilisin silloin pelitavallisten ongelmien kohdistuvan myös näihin elementteihin.

Asiat, jotka täällä on nostettu esille, liittyvät paljolti näihin. Ja esimerkiksi oman pään ongelmat olivat mielestäni suurin yksittäinen syy viime kauden TPS-sarjan tappioon. Joten jos ongelmat ovat olleet silmällä nähtävissä huhtikuussa niin on aiheellista kyseenalaistaa miksei mikään ole muuttunut.

Myrrä on ammatissa jossa päätarkoitus on tuottaa viihdettä. Sitä jääkiekko lopulta on. Ja jos se on viihdyttävää niin kun lasketaan tulot ja menot on tulos helpommin positiivinen. Ja omalla tavallaan, toki rajallisemmin kuin moni muu samalla sanalla kuvattu on valmentajan ammatti julkinen. Se ei ole ulkoiselta palautteelta ja kritiikiltä suojassa.

Kommentit joissa mennään henkilöön eikä niinkään tuotokseen ovat ihan perseestä. Eli "kuulapäähommat" voidaan pitää siellä oman pään sisällä. Itse pyrin antamaan kommenttia liittyen työn osaamisalueeseen ja valitettavasti reagointi niin isoon kuvaan kuin pelien sisälläkin on omien havaintojeni perusteella heikko. On hyvin mahdollista, että olen väärässä. Varmaan olenkin. Mutta maksavana asiakkaana minulla on mielestäni oltava mahdollisuus antaa palautetta jos tuote ei ole sillä tasolla kuin oletan.

Polarisoituminen on perseestä. On "nyt heti kenkää"-leiri ja taas "vapahtaja"-leiri- Totuus on jossain siellä välimaastossa, joka kuten monessa muussakin asiassa on se hiljainen enemmistö. Siellä usein tunnetiloja ja johtopäätöksiä argumentoidaan itselle ja muille hieman tarkemmin kuin "vittu tää on paskaa, Raipe sisään" tai "pitäisikö sen valmentajan siellä ne ylivoimamaalit tehdä".
 

Yohan

Luottopelaaja
Viestejä
1 538
Lähes joka joukkueen kannattajat valittelevat alkukaudesta pelin sekavuutta, punaisen langan puuttumista ja ajoitusten heikkoutta. Hätäisemmät väittävät, että kannattamallaan joukkueella ei ole pelitapaa. Tapparakin alkukaudesta usein vajoaa sekavaan tilaan, missä peli on tervanjuontia, media ja vastustajien kannattajat haukkuvat ummehtuneeksi, kunnes saavat vuodenvaihteen jälkeen pelin uomiinsa ja porukka hiljenee.

Joillain joukkueilla kausi alkaa yllättävän pirteästi ja peli on valmiin näköistä, mutta sitten jostain kumman syystä peli - ja siten myös sijoitus - vajoaa syvyyksiin loka-marraskuun tienoilla.

Melko identtistä on myös täällä tekstit vuoden takaiseen, mutta nyt jo ennen edes Liiga-kauden alkua. Viime kaudella huonon alun jälkeen kritiikki hiljeni siihen saakka, kunnes korona ja loukkaantumiset alkoivat sekoittaa pakkaa. Nyt taas tuntuu olevan monella lyhyt muisti.

Hyvinkin voi olla, että vielä Liigankin alku on Ilvekselle nihkeä, mutta ei sekään vielä tarkoita, että kausi olisi menetetty. Varmaan monen kannattajan maltti ja hermot (itsenikin) kyllä on siinä kohtaa.
 

Puujalka

Luottopelaaja
Viestejä
2 909
On se taikuri. Ennakoiden mukaan "ehkä jopa liigan paras pakkikalusto", niin suolakuula saa kyllä senkin ryssittyä pyörimään kuin venäläiset entisessä tavaratalossa.
 

Jarno Saarinen

Luottopelaaja
Viestejä
1 667
Mä en oikein ymmärrä mitä tässä pitäisi muistaa. Pronssi ei enää riitä Peli on tasan samalla tavalla rikki kuin ennenkin Myrrän aikana, pelien alut, reagointi hidasta ja katsomoon nähtynä erikoista, fixaatiot tiettyihin pelaajiin, paska yv, jne. Odotettavissa onneksi on taas kerran taistelua kotiedusta, niinkuin tuolla rosterilla kuuluukin. Maksavana asiakkaana kuitenkaan en ole tyytyväinen, kannujahti tällä valmennuksella ei mielestäni ole realismia edellä luetelluista syistä.
Myrrä valmentanee kauden loppuun, ollaan me siitä mitä mieltä hyvänsä, mikäli jatkosopimus tehdään, eikä menestystä tule, nousee kupla otetaan, mutta se on sitten sen ajan murhe se.
Sinälläänhän keskustelu on pysynyt melko siistinä, hyvä niin.
 

punakone

Luottopelaaja
Viestejä
1 891
Jokavuotinen kitinä taas alkanut vaikka yhtään pistettä ei olla saatu eikä hävitty..ensi oli 3 viikkoa sit paniikki että kaikki ukot telakalla..nyt jo Jokelle annetaan täällä kenkää ja varmaankin 3 viikon päästä taas patsasta..ei oljynkään hinta pompi samanlailla kun Ilves fanien mielipiteet..
 

Kaukofani

Luottopelaaja
Viestejä
3 035
Foorumi tuntuu olevan edelleen täynnä loistavia taktikoita,valmentajia ym.talousneroja! Johdon pitäisi tukeutua nyt välittömästi foorumiin päätöksiä tehdessään.Näyttäkää Jalolle !
Sitä tässä odoteltu et saatais homma uomiin….
 

Luchs

Luottopelaaja
Viestejä
1 109
Jokavuotinen kitinä taas alkanut vaikka yhtään pistettä ei olla saatu eikä hävitty..ensi oli 3 viikkoa sit paniikki että kaikki ukot telakalla..nyt jo Jokelle annetaan täällä kenkää ja varmaankin 3 viikon päästä taas patsasta..ei oljynkään hinta pompi samanlailla kun Ilves fanien mielipiteet..

Aivan normaalia keskustelua, menit sitten mihin tahansa fanipalstalle.
 
  • Tykkää
Reactions: CTS

Mouhijärven Ilves

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
159
Minun lähteeni mukaan Jokella mennään tämä kausi, kävi miten kävi. Onhan noita alamäkiä ollut ennenkin ja varmasti Jokke olisi jo saanut lähteä jo aiemminkin jos potkuja oltaisiin niin herkästi jakelemassa.
 

Jakpot

Luottopelaaja
Viestejä
5 391
Jokavuotinen kitinä taas alkanut vaikka yhtään pistettä ei olla saatu eikä hävitty..ensi oli 3 viikkoa sit paniikki että kaikki ukot telakalla..nyt jo Jokelle annetaan täällä kenkää ja varmaankin 3 viikon päästä taas patsasta..ei oljynkään hinta pompi samanlailla kun Ilves fanien mielipiteet..

Eli CHL-pelejä ei laskettu tosipeleiksi?

Itse laskin että aika monta pistettä on hävitty jo. Muutama saatukin.
 

Kaukofani

Luottopelaaja
Viestejä
3 035
Jokavuotinen kitinä taas alkanut vaikka yhtään pistettä ei olla saatu eikä hävitty..ensi oli 3 viikkoa sit paniikki että kaikki ukot telakalla..nyt jo Jokelle annetaan täällä kenkää ja varmaankin 3 viikon päästä taas patsasta..ei oljynkään hinta pompi samanlailla kun Ilves fanien mielipiteet..
Varmaan joo telakalla ollut. Mutta nyt nähty 4 chl peliä. Olis luullut pelinnkehittyvän parempaan suuntaa. Se mitä kiekosta ymmärrän niin kehitys on väärään suuntaan mennyt….
 

Tesoman Kukkakeppi

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
220
Jokavuotinen kitinä taas alkanut vaikka yhtään pistettä ei olla saatu eikä hävitty..ensi oli 3 viikkoa sit paniikki että kaikki ukot telakalla..nyt jo Jokelle annetaan täällä kenkää ja varmaankin 3 viikon päästä taas patsasta..ei oljynkään hinta pompi samanlailla kun Ilves fanien mielipiteet..
Ymmärrän pointin. Mutta ihan aiheesta saa mun mielestä kitistä. Tuli erittäin paljon noissa peleissä esiin se, mikä oli viimekaudella ihan paskaa. Luulis että jotain lääkettä rupeis pikkuhiljaan oleen esimerkiks ylivoima peluutukseen.
 
Ylös