Kohti pronssipeliä

Artsi

Luottopelaaja
Viestejä
3 228
Katkeran välierätappion jälkeen on nyt joukkueen ja meidän kannattajien pikku hiljaa kohti viikonpäästä pelattavaa pronssipeliä. Edelisestö mitallista onkin kulunut 21 vuotta joten mikään jokapäiväinen suoritus pronssikaan meille ole.

Tässä muutama pointti, miksi se peli on merkittävä:
- Kausi on mukavampi päättää voitolla'kuin tappiolla
- On mahdollisuus kiittää joukkuetta ja kannattajia mahtavasta kaudesta
- Taloudellisesti kolmossija ja "täysi halli" on hyvä juttu
- Vastassa on "omat pojat" niin kaukalossa, kuin valmiennuksessa

Täyttäkäämme siis viikon päästä halli ja nauttikaamme vielä kerran joukkueemme esityksistä.
 

Zerofan

Luottopelaaja
Viestejä
2 941
Edellisestä mitalista on sen verran aikaa, ettei vielä silloin monen fanin kivekset olleet edes laskeutuneet, niin kyllä se pronssikin maistuisi.
Toivottavasti edes Haapala saadaan parsittua kasaan pronssipeliin, ettei tarvitse montaa ns. "täytemiestä" olla kokoonpanossa.
Kauden taloudellinen tulos tulee varmasti olemaan huippuluokkaa, joka varmasti lämmittää mieltä myöhemmin.
Varsinkin kun muistaa että oltiin lähellä konkurssia viisi vuotta sitten.
 

Grinder

Luottopelaaja
Viestejä
3 462
Kyllähän se pronssi lämmittäisi ja osoittaa sen että ollaan menossa jonnekin. 21 vuotta sitten edellisen pronssipelin nähneenä voin sanoa että kyllähän se kuitenkin hyvältä tuntui. Ei se ole kilpaurheilullisesti se nautittavin koitos, mutta symboli jostain, josta on hyvä parantaa.
 

Riksu

Tähtipelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
14 096
Edellisestä mitalista on sen verran aikaa, ettei vielä silloin monen fanin kivekset olleet edes laskeutuneet, niin kyllä se pronssikin maistuisi.
Toivottavasti edes Haapala saadaan parsittua kasaan pronssipeliin, ettei tarvitse montaa ns. "täytemiestä" olla kokoonpanossa.
Kauden taloudellinen tulos tulee varmasti olemaan huippuluokkaa, joka varmasti lämmittää mieltä myöhemmin.
Varsinkin kun muistaa että oltiin lähellä konkurssia viisi vuotta sitten.

En oikeen tahdo uskoa, että Henkka parsittais tähän peliin kuntoon, varsinkin jos on joitakin vaarallisia riskejä ilmassa.

Odotukset oli tätä peliä kohtaan suuret, kun Ilveksellä on oikea mahdollisuus napata ylipäänsä mitalli, mutta kyllä tällänen viikon tauko vähän lannistaa fiilistä.

En mä tiedä oikeen, mitä mieltä tästä pelistä voisi olla näin etukäteen.
 

Lima

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
996
En usko Haapalan pelaavan tätä peliä. Antaa Henkan levätä ja pistetään terveet miehet kaukaloon. Vähän se on hankala syttyä pronssipeliin ja varmaan vielä suurempi vitutus on pelaajilla. Pronssi pitäisi jakaa kummallekin tai runkosarjasijoituksen mukaan. Älytöntä on jatkaa pelejä, vaikka vastustaja on jo sut piessyt joku Karalhti olis jo ympäri päissään.
 

Alfred Lammas

Luottopelaaja
Viestejä
3 592
Eipä tuota pronssipeliä kai nyt joukkuekkaan kovin vakavasti ota. Ammattimiehet tietenkin menevät kentälle tuhertamaan. Jonkinlaisesta rangaistuspelistähän tässä on kysymys. Toisaalta voihan se olla vaihteeksi hauskaakin. Nyt ei tarvitse puolustaa eikä jännittää. Pelaillaan ja tehdään kilpaa maaleja. Paikalle en mene, enkä CMoreenkaan koske.
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 709
Ville Nieminen totesi Lukon pronssipelistä, joka siis jäi uran viimeiseksi, että pronssipeliin valmistautuminen on vaikeaa. Se päätös siitä, haluaako sen pelin voittaa vai onko se ihan yhdentekevää, on tehtävä jo pari päivää ennen sitä peliä. Ei siihen latautumista enää siinä vaiheessa kun on kamat päällä ja asetut keskiympyrään tehdä.

No, pronssi. Onhan se mitali kuitenkin ja kivempi olisi päättää kausi voittoon kuin tappioon. Ihan kiva juttu niin kuin vaikka esim. se että huomaat kumppanin töistä tullessa siivonneen ilman eri pyyntöä, se vie sut ulos syömään synttäreiden kunniaksi tai saat ystävänpäiväkortin kaverilta johon yhteydenpito on ollut satunnaista. Mukavia asioita ja piristyksiä arkeen mutta kyllä ilmankin pärjää.

En minä ala pelaajia siitä syyttämään ja moittimaan jos ei se latautuminen onnistu ja tulos jää tussariksi. On se nyt ihan helkkarin vaikeaa eikä kukaan pronssin vuoksi ala kiekon eteen heittäytymään tai väännä itseään kulmassa piippuun. Se on rehellistä ja kertoo että tämä ei riitä.
 

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
5 354
Toivottavasti valmennus jättää jokaisen yhtään puolivillaisesti tähän suhtautuvalta näyttävän pelaajan kokoonpanon ulkopuolelle. Veikkaan, että esimerkiksi IMJ haluaa voittaa mitalin Ilveksessä, jos jollekulle muulle ei maistu.

Kyllä pronssi ainakin mua kiinnostaa. Ei se "kelpaa" eikä "riitä", mutta olisi joku konkreettinen asia muistoksi eteenpäin menosta vuosien projektien, paskapuheiden ja epäonnistumisten jälkeen. Ja kaikki muut avausviestissä mainitut syyt myös on voittaa tämä viimeinen matsi, etenkin kotona. Se pelataan joka tapauksessa, joten kerran vielä pojat.
 

harkkapilli

Luottopelaaja
Viestejä
1 830
Täällä kiinnostaa myös ja paikalle ollaan menossa. Siellä kuitenkin on kaukalossa Tampereen Ilves. Se riittää jo yksinään syyksi.

Sen sijaan, että kausi olisi päättynyt Turussa tappioon, niin koko Ilves-yhteisö saa kokoontua vielä kerran kotihallissa yhteen ja parhaassa tapauksessa iloisissa tunnelmissa, jos joukkue päättää kauden pronssimitalit kaulassa.

Jos pronssiottelu olisikin jo maanantaina, niin varmasti sekä pelaajilla, että kannattajilla voisi olla vielä vaikeuksia löytää välieräpettymyksen jälkeen latausta peliin. Viikon tauko antaa paremman mahdollisuuden päästä pettymyksestä yli, nuolla haavat ja valmistautua vielä yhteen yhteiseen koitokseen.

Vaikka joukkueen runko pysyykin melko hyvin kasassa, osa pelaajista vaihtaa kuitenkin maisemaa kesän aikana, joten tuo pronssiottelu on tämän joukkueen viimeinen peli. Ensi kaudella on sitten uuden tarinan aika, vaikka moni tuttu hahmo siinäkin tarinassa edelleen esiintyy.
 

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
5 354
Vielä sellaisenkin kulman toisin tähän - oli se suosittua tai ei - että meidän olisi pikku hiljaa aika lopettaa kohtelemasta urheilijoita ja etenkin jääkiekkoilijoita kuten jotain ylikasvaneita lapsia.

Tämä on tulosurheilua, totta. Urheilua ei voi aina verrata "normityöhön", totta. Pronssista pelaaminen katkeran tappion jälkeen ei kaikista tunnu tarpeelliselta, totta. Mutta siltikin...

Tää on näiden jätkien duunia. Monen unelmatyötä, jota vain harva pääsee tekemään ja josta maksetaan hyvää liksaa. Ei tunnu oikein kohtuulliselta, että minä kuluttajana ja kannattajana olen valmis illasta toiseen maksamaan tästä, jos pelaajat eivät ole valmiit tarjoamaan rahoille vastinetta. Eli tekemään parhaansa ja pelaamaan sille logolle, jota me tulemme vuodesta toiseen katsomaan ja jonka vuoksi me kannattajat ja yhteisö loppupeleissä olemme enemmän "Ilves" kuin moni täällä kauden tai kaksi viettävä palkkasoturi.

Eli vaikka tappio kuinka kirpaisee ja fiilis on alhaalla, ammattilainen vähintäänkin suhtautuu pronssiotteluun työtehtävänä, joka hoidetaan asiallisesti alta pois vaikka ajatus olisikin jo osin muualla. Meillä on oikeus vaatia sitä jo ihan senkin takia, että olemme vuosia kantaneet rahaa tähän laivaan, joka on ollut syvällä upoksissa enemmän kuin jaksaa muistella. Viime kevään pronssiottelu oli naapurilta irvokasta pelleilyä, jollaista en halua omalta jengiltä koskaan nähdä.

Ilves ansaitsee uuden, tuoreen SM-mitalin miesten jääkiekosta ja sen on mentävä sunnuntaina ottamaan omansa pois. Kuten eräs tunnettu henkilö sanoi, "Ilves on Ilves ja me muut ollaan muita vain".

Sunnuntaina voitetaan.
 

Nyytti

Rivipelaaja
Viestejä
75
Pitää myös muistaa että kolmonen saa enemmän prosentteja kuin nelonen. Tänä vuonna potti lienee kaikkien aikojen isoin ja Ilves on potista aika ison osan kasannut.

Eli ei pelata pelkästään pronssista vaan myös rahasta ja sitä ei kiekossa koskaan voi olla liikaa.

Itse olen paikalla ja haen positiivista päätöstä kaudelle.
 

Prophet

Luottopelaaja
Viestejä
2 817
Tässäkin ketjussa on useita hyviä argumenttejä pronssiottelun puolesta. Sen sijaan pronssiottelun turhuutta toitottavilta en ole nähnyt vielä ensimmäistäkään järkevää perustelua, miksi kyseistä ottelua ei pitäisi pelata.

Aika moni pelaaja on päättänyt uransa ilman minkään väristä arvometallia. Se, että pronssit jaettaisiin kummallekin välierän häviäjälle tai runkosarjassa paremmin sijoittunelle, olisi urheilun irvokasta rienaamista. Pronssi ratkaistaan pelaamalla ja pelaamalla voitettu pronssi maistuu eläkevuosina taatusti paremmalta kuin postissa toimitettu lohdutuspalkinto.

Ilves, vielä kerran tällä kaudella. Näyttäkää, ettette ole Liigamitalia vähätteleviä vässyköitä, vaan taistelette kunniakkaasti Suomen pääsarjan mitalista. Se on seuramme arvojen, Liigamitalin, suomalaisen jääkiekon historian sekä huippu-urheilun periaatteiden mukaista toimintaa.
 
Viimeksi muokattu:

Cigaro

Luottopelaaja
Viestejä
2 269
Kyllähän pronssipelissä on ihan konkreettinen panos. Suurempi panos, kuin yhdellä runkosarjan ottelulla (1/60). Kyseessä on sijoitusottelu mitalista ja suurempi rahallinen palkinto voittaneelle pudotuspelien kokonaisprosenteista. Eihän kukaan puhu pudotupelien ulkopuolelle jäävän joukkueen runkosarjan viimeisestä ottelusta, että pitäisikö pelata vai ei. Päätetään kausi voittoon, mitali muistoksi pelaajille ja kannustetaan sekä kiitetään joukkuetta ja varsinkin Ilveksen jättäviä pelaajia viimeisen kerran.
 

IhanJuniori

Junioripelaaja
Viestejä
14 265
Tässäkin ketjussa on useita hyviä argumenttejä pronssiottelun puolesta. Sen sijaan pronssiottelun turhuutta toitottavilta en ole nähnyt vielä ensimmäistäkään järkevää perustelua, miksi kyseistä ottelua ei pitäisi pelata.
Siis itse en keksi muuta syytä kuin sen että 90% pelaajista ei tämä peli kiinnosta sitten ollenkaan. Itse olen ollut ryyppäämässä liiga pelaajien kanssa pronssipeliä edeltävänä päivänä, ja siis siellä vedetään hyvin usein tämä peli aikas moisessa krapulassa (Tappara viime vuonna).
Toki Ilveksellä ja KooKoolla tätä ongelmaa, että ei kiinnostaisi tuskin tulee koska siellä on niin paljon pelaajia ilman minkäänlaista mitalia aikuisten tasolta ja KooKoo varmasti organiosaationa haluaa ensimmäisen Liiga mitalinsa.
 

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
5 354
Jos pelaajat haluavat, että pronssiottelusta luovutaan, heidän pitää ajaa sitä esimerkiksi pelaajayhdistyksen kautta. Mikäs siinä, jos näin päätetään.

Mutta jos pelaajat tulevat työpäivänä töihin darrassa, työnantajana antaisin näin menetteleville sanktioita. Missä muussa työssä voi osoittaa tällä lailla mieltään, jos ei kiinnosta? Millaisen esimerkin tuo antaa esimerkiksi Ilves-junioreille, jotka katsovat näitä pelaajia ylöspäin? Tai kaikille meille, joille tätä myydään huippu-urheiluna eikä minään pubiliigan hassutteluna?

Tätä juuri tarkoitan sillä, että jääkiekon liigapelaaja on hyväpalkkainen ammattiurheilija eikä kakara, jonka jokaista oikkua pitää olla ymmärtämässä ja silittelemässä päätä.
 

IhanJuniori

Junioripelaaja
Viestejä
14 265
Jos pelaajat haluavat, että pronssiottelusta luovutaan, heidän pitää ajaa sitä esimerkiksi pelaajayhdistyksen kautta. Mikäs siinä, jos näin päätetään.
Tätä on yritetty ajaa jo vuosia, ainut syy miksi peli pelataan lienee ne lipputulot.

Ilves-KooKoo nyt luultavasti tulee olemaan oikeasti hyvä tasoinen pronssipeli koska eipä niitä mitaleja kummastakaan leiristä kamalasti löydy.
Tähän vielä lisänä Ilves vs. ex-Ilvekset Myrrä vs. Salo ja niinkuin tossa ylempänä kirjoitin KooKoo varmasti haluaa sen ensimmäisen liiga mitalin ja Ilvekselle varmasti mitali kelpaa 21 vuoden tauon jälkeen.
 

Prophet

Luottopelaaja
Viestejä
2 817
Siis itse en keksi muuta syytä kuin sen että 90% pelaajista ei tämä peli kiinnosta sitten ollenkaan. Itse olen ollut ryyppäämässä liiga pelaajien kanssa pronssipeliä edeltävänä päivänä, ja siis siellä vedetään hyvin usein tämä peli aikas moisessa krapulassa (Tappara viime vuonna).
Toki Ilveksellä ja KooKoolla tätä ongelmaa, että ei kiinnostaisi tuskin tulee koska siellä on niin paljon pelaajia ilman minkäänlaista mitalia aikuisten tasolta ja KooKoo varmasti organiosaationa haluaa ensimmäisen Liiga mitalinsa.

Ne pelaajat, joita ei oma ammatti kiinnosta ja joiden ammattiylpeys on tuota luokkaa, voivat puolestani keksiä itselleen uuden ammatin. Se ei ole mikään syy luopua perinteistä, jos joitain keskenkasvuisia kakaroita ei kiinnosta hoitaa töitään kunnialla.
 

Seisomisurheilu

Luottopelaaja
Viestejä
2 440
Aika moni pelaaja on päättänyt uransa ilman minkään väristä arvometallia. Se, että pronssit jaettaisiin kummallekin välierän häviäjälle tai runkosarjassa paremmin sijoittunelle, olisi urheilun irvokasta rienaamista. Pronssi ratkaistaan pelaamalla ja pelaamalla voitettu pronssi maistuu eläkevuosina taatusti paremmalta kuin postissa toimitettu lohdutuspalkinto.
Jos pronssia sanotaan arvokkaaksi mitalliksi niin miksi se pelataan yhdellä ottelulla eikä paras seitsemän sarjana niin kuin muut poffi ottelut? Pronssipeli on arvokas ihan rahallisen tulonjaon takia, mutta itse pronssipelin vastustajana kyseenalaistan miksi edes semmoinen pitää pelata?
 
Ylös