Kausiketju 2021-2022 - Uudelle areenalle

Eetu Fucking Mäkiniemi

Luottopelaaja
Viestejä
5 274
Joukkuehenki tosiaan taitaakin olla ihan paska kun ei käydä tappelemassa. Sen takia kaikki haluaa tänne jäädä ja tekee jatkosopimuksia.

Tähän asiaan on vastattu aika mustavalkoisesti. Ihan kuin olisi pitänyt tehdä Kai Kantola tyylinen nouto, on myös erilaista puuttumista. Edes pieni nujakka tai kaverin kurmuutus näyttäisi mun silmään hyvältä ja päästäisiin tunteeseen kiinni. Olisi myös viesti, että kaverit seisoo aina puolustamassa omiaan.
Nyt tuo tilanne vaan lamasi peliä ja jäätiin lopullisesti telineisiin.

Vastaavaa olisin kaivannut kun Kalpan pelaaja ajeli peli pari sitten Vadimin yli.

Ja en olisi pistänyt pahaksi vaikka joku olisi kysynyt tanssiin ja ottanut yhden pelin pannaa, kerta meillä on pelaajien kierrätys muutoinkin suuressa trendissä nykyään.


Kiakkoon kuuluu fyysinen peli ja tunteen kiehuminen, ainakin pitäisi. Katso eilinen peli uudelleen jos kaipaat vastakohtaa yllä olevaan.

Poffeissa pitää kaivaa ne pallit jostain esiin tai meidän yli kävellään.

Myös argumentti jonkun tekemästä jatkosta oli täysin epärelevantti tähän asiaan.

Mielipiteitä on erilaisia, mutta itse olen muikkarien ja torikokousten kannalla jos meidän varpaille astutaan.

Jos tuomareihin voi myös vaikuttaa poffeissa olen senkin kannalla! Pitäis tehdä kaikkensa et voitetaan, eikä vaan et pelataan sitä omaa kivaa peliä ja katsotaan monensia si oltiin kun viimeisen kerran summeri viheltää.
 

Jakpot

Luottopelaaja
Viestejä
5 391
Valmennus vei meidät top kolmeen. Alkaa oleen kulunut kortti syyttää valmennusta.

Selvä. Tämä olikin oma mielipide.

Ehkä valmennus todistaa toisin ja vie meidät tosiaan top kolmoseen lopullisessakin taulukossa 21-22.

Nyt ei olla voitettu vielä mitään. No CHL-paikka tietysti. Mikä ei kyllä itseäni lohduta juurikaan, jos puolivälierissä tiputtaisiin.
 

Dominaattori

Luottopelaaja
Viestejä
4 230
Kauden jälkeen on ison mietinnän paikka. Miten ollaan voitu epäonnistua näin pahasti erikoistilannepelaamisessa läpi kauden? Miksi mitään parannuksia ei olla saatu aikaan? Vastaako erikoistilanteista ihan varmasti oikea henkilö? Jos näin ei ole, pitäisikö tuoda joku erikoistilannespesialisti sisään?

Kevään pelit ratkeaa vuosi vuodelta aina yli- ja alivoimaan. Ei niiden tarvitse olla mitään universumin parhaita, mutta siedettävällä tasolla kuitenkin. Kärppien edellisestä 7 maalista 5 on tullut ylivoimalla. Eikä tässä tarvitse tuomareita syyttää, kyllä he aina jäähyjä viheltävät. Paremmalla alivoimalla 2-3 maalia tuosta pois ja sarja todennäköisesti ohi --> Ilves välieriin. Tämä siis pelkästään petraamalla alivoima ihan ok tasolle.

Alivoimassa muutenkin koko kauden ihmetellyt miksi neliön ylimmäisenä pelaavat hyökkääjät valuvat nurkkiin ja viiva jää todella pahasti auki. Tätä tapahtunut siis koko kauden eikä mitään muutosta.

Ylivoimaa en viitsi alkaa edes perkaamaan sen enempää kuin, että se on todella hidasta ja yllätyksellisyys puuttuu täysin.
 

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
14 106
Ilveksen valmennus ja pelitapa...
Ilves on kasattu tälle pelitavalle ja se toi lähes voiton runkosarjassa. Pelitavan muokkaaminen vaatii myös uusia pelaajia ja käsittääkseni heitä on tulossakin.
Myrrä ei osaa isosti reagoida.. tämä on puute. Tässä kohtaa pitäisi kääntää kaikki kivet. Vähän jopa mediapeliä ja kokoonpanoon yllätysveto, jotain... näillä mennään, niin mennään pronssipeliin...
Herättelyä ja pöhinää.. ei joku Nyman ihmeitä tee, mutta olisi yllättävä ja herättävä veto.
Ensikausi on kyllä jo iso puntari ja silloin jo itsekkin sanon, että vaihtoon, jos ei lähde toimimaan ...
Ilveksen pelaajisto on jotenkin harmaata massaa.. kaipaan vähän räiskyvyyttä. Ei ylilyöntejä, mutta " Tinke osastoa ".. kavereita jotka innostavat muutkin tsempillään. Ei tälläinen ainakaan nyt näy ulkopuolelle.
 

Suurustettu Laatikko

Luottopelaaja
Viestejä
1 776
Olisiko Joken siis itse pitänyt ratkaista se game seven jatkoajalla, että voisit antaa hänelle siitä tunnustusta? Totta kai valmentajat tarvitsevat myös pelaajilta huippusuorituksia. Ei sellaista valmentajaa olekaan joka olisi menestynyt ilman, että joku pelaaja tekee huippusuorituksen tai, että pelaajat pelaavat hyvin. Ilman Myrrää ei myöskään välttämättä oltaisi välierissä.

Totta tuokin, Kontiolan maali tuli pelikirjan mukaisesta riistosta, mutta jos se olisikin ollut Nalli, joka pääsee läpi, niin maalia ei olisi tullut. TPS-sarjassa ei ole osattu pelata oikealla tavalla.
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
14 073
Tässä näen syyt, miksi ei ole tähän mennessä pärjätty Tepsille:

- Joken reagoimattomuus, flegmaattisuus ja jääräpäisyys
- Saikut (Haapala, Simme, Lööf, Parikka, Sebok, etc..)
- Maalinteon jäätävä tuska
- masut täynnä efekti
- Kärkiäijien vaisuus
- taklauspelin puute
- naamahieronta puuttuu
- tsemppiäijien puute

Mutta edelleen, kaikki on mahdollista!
 

Grinder

Luottopelaaja
Viestejä
3 524
Tässä näen syyt, miksi ei ole tähän mennessä pärjätty Tepsille:

- Joken reagoimattomuus, flegmaattisuus ja jääräpäisyys
- Saikut (Haapala, Simme, Lööf, Parikka, Sebok, etc..)
- Maalinteon jäätävä tuska
- masut täynnä efekti
- Kärkiäijien vaisuus
- taklauspelin puute
- naamahieronta puuttuu
- tsemppiäijien puute

Mutta edelleen, kaikki on mahdollista!
Lisäisin vielä selänsuoristelun tilanteissa joissa vastustajan pelaaja pääsee läpi.
 

Ilves97

Luottopelaaja
Viestejä
6 850
TPS-sarjassa ei ole osattu pelata oikealla tavalla.

Ajoittain ei, ajoittain kyllä. Ensimmäisessä pelissä oltiin toki 5v5 pelissä jäljessä, mutta pelattiin mielestäni fiksusti puolustuksen kautta ja voitettiin. Toisessa pelissä oltiin aivan pihalla ja hävittiin ansaitusti. Kolmas peli oli meiltä hyvä ja siinä pelattiin juuri niinkuin TPS:ää vastaan pitääkin, virheet ja huono viimeistely käänsi tappioksi. Eilisestä pelistä näin vain avauserän, mutta se oli tasainen Ikosen ja Masinin olisi pitänyt omat paikkansa siinä käyttää.
 

AinaIlves

Luottopelaaja
Viestejä
2 417
Kyllä tämä on täysin Myrrän ja valmennuksen ansiota, että Ilves on nostettu neljän joukkoon. Ilman koronaa ja sen aiheuttamia poissaoloja oltaisiin runkosarjan voitto hoidettu.
 

Grinder

Luottopelaaja
Viestejä
3 524
Myrrä-kritiikkiäkin on sinänsä syytä nostaa esiin ettei täydellinen lakoaminen välierissä ole mikään tavoiteltava saavutus. Onhan tämä urheilullisesti ok saavutus jo nyt, mutta ambition pitäisi ammattilaisurheilussa olla korkeammalla.

Jos alkukaudesta on mietitty riittääkö Myrrä-kiekko pleijareissa päätyyn asti, niin näyttää siltä ettei riitä. Joukkueella pitäisi olla myös sapluuna jolla pärjätään säästämällä energiaa. Raskaassa pelitahdissa ei vaan voi painaa sata lasissa illasta toiseen. Ei jaksa painaa.

Myrrä-kiekko on yllättänyt joukkueita tällä kaudella, mutta kyllä se scoutataan paremmin tulevalle kaudelle, joten tätä on turha yrittää ensi kaudella ja kuvitella pääsevänsä edes välieriin. Tai sitten pitää jaksaa vielä enemmän.

Krediitit kuitenkin siitä, että on viety joukkue välieriin, alkukaudesta epäilin ettei tämä sohellus riitä siihenkään. Asioita on tehty myös oikein. Ehkäpä harvemmalla ottelutahdilla saattaisi olla paremmat saumat pärjätä. Ehkä ei. Joukkueen on kyettävä toimimaan tehokkaasti niin otteluruuhkissa kuin täysin irtonaisena. Petrattavaa on.
 

Ilves97

Luottopelaaja
Viestejä
6 850
Myrrä-kritiikkiäkin on sinänsä syytä nostaa esiin ettei täydellinen lakoaminen välierissä ole mikään tavoiteltava saavutus. Onhan tämä urheilullisesti ok saavutus jo nyt, mutta ambition pitäisi ammattilaisurheilussa olla korkeammalla.

Onko nyt sitten kuitenkaan tapahtunut täydellistä lakoamista. Ensimmäinen peli me voitettiin ja oli pienestä kiinni ettei voitettu myös kolmatta. Toki jos sarja menee 4-1 se näyttää vähän pahalta, mutta ei se ehkä koko totuutta kerro. Vieraspelaaminen on nyt ollut se näiden playoffien isoin ongelma kotirekordi on tällä hetkellä 4-2, kun vieraissa se on 1-4. Perjantaina kun pelataan samanlailla kuin tiistaina, mutta ripaus tylyyttä maalipaikkoihin ja virheet pois niin uskon sarjan jatkuvan. Sitten on valmennukselle iso testi miten saadaan lauantaiksi vieraspelaaminen kuntoon.
 
Ylös