Jouko Myrrä - Ilveksen päävalmentaja 2019-2022

Stefan

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
485
Se ihmeen kokonaan, että itse sitä tässä tarkoittanet (kursivointi minun):
"Eli voi niitä kuntopohjia jopa rukata täysin uusiksi kesken kauden jos ollaan väärällä tiellä."
Niin en tiedä kuka luki kuin piru raamattua. En tiedä riittääkö jos laittaa kuntopohjan uusiksi 30%:sti vai täytyykö se laittaa täysin 100%:sti?

Kuitenkin pointtini oli se että ehkä treenimenetelmiä pitää ennemminkin muuttaa ja laittaa rasitus, ravinto ja palautuminen kuntoon, pikemminkin kuin se että lasketaan jotain kuntopohjan muutosprosentteja.
Ja sen verran vielä, ennenkuin menen lukemaan Raamattua unilääkkeeksi, etten sentään niin tyhmä ole, että uskoisin kaiken lehdistötilaisuuksissa sanotun olevan totta. Siksi juuri kirjoitin, että seulon luetettavilta vaikuttavat tiedot. Ja seulonnan tulos tässä on, että tuon nimenomaisen lainaamani Dufvan lausunnon uskon.
Niin onhan se hieman koomista että ensin on oma agenda. Sitten todistusaineisto haetaan valikoivasti siten että juuri ne väittämät epätosista ja tosista on tosia jotka palvelee omaa agendaa. Todennäköisesti ne väittämät taas epätosia jotka on omaa agendaa vastaan. Ehkä joskus molempia jopa samassa lauseessa niin täytyy olla varovainen mitä siteeraa...
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Siitä voi kyllä antaa Myrrälle sulkaa hattuun, että on saanut kahtena kautena johdettua joukkueen näin hyvään pistemäärään ilman minkäänlaista pelitapaa.

Viime kaudella Ilves pelasi hyvää Meidän peliä Salon systeemeillä.
 

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 607
Täysin samaa mieltä. Vaikka viime kaudellakin lopussa oli pientä taantumaa Kiven potkujen jälkeisen vireen suhteen niin menestys poffeissa oli melkein käsin kosketeltavissa. Täytyy kuitenkin muistaa että kauteen valmisteltiin joukkue sen aikaisen laivan kapteenin johdolla. Eli silloin kaikki pohjat oli luotu Kiven alaisuudessa ja näkymä oli täysin eri kuin tällä kaudella Myrrän alaisuudessa.

Kivi vastasi kokonaisuudesta, mutta Myrrä ja Salo teki pääosin työt.

Tälläinen väittämä on oudon sävyinen. Hieman sama kuin sanoisin että Lukko tunnetaan hitaista pelaajista ja passiivisesta pelistä, mutta jokainen näkee kentällä jotain täysin päinvastaista.

Myönnettäköön että kovaa harjoittelu ja laadukkaasti harjoittelu on kaksi eri asiaa. Enkä ole pätevä arvioimaan onko kyseessä löysä vai laaduton harjoittelu.

Myrrä oli itse urheilijana erittäin vaativa itseään kohtaan. Joukkueen vanhemmat pelaajat ovat todenneet, että olisipa heillä ollut Myrrän tapainen valmentaja, silloin kun he olivat joukkueen nuorimpia. Myrrä jaksaa valvoa ja neuvoa pelaajia, jotta suorituksia tehdään oikein. Hän on vielä +50-v erittäin timmissä kunnossa toimien pelaajille hyvänä esimerkkinä.

Varmasti analysoivat tämän kauden tarkasti.

Yksi pitkän kirjoitushistorian nostojani on ollut se, että Ilveksessä ei tehty pitkäjänteisesti työtä. Pekka Virta on esimerkiksi nyt neljättä kautta Lukon valmentajana. Hänellä on taustatukena Liigan rikkain seura ja sen mukaisia resursseja. Kulku ei ole ollut pelkkää voittokulkua. Ensimmäisellä kaudella yhdeksäs ja sääleissä suoraan 0-2 häviö Ässille. Seuraavalla kaudella seitsemäs, sääleistä jatkoon ja suoraan 4-0 tappio Tapparaa vastaan. Virta oli erittäin lähellä saada potkut matkan varrella. Hänen käyttäytyminen ja kielenkäyttö muita kohtaan on välillä törkeää. Tällä hetkellä Lukko on lennossa ja Virran pesti saattaa päättyä juhlatunnelmissa.
 

ipa1970

Luottopelaaja
Viestejä
8 760
Viime kaudella Ilves pelasi hyvää Meidän peliä Salon systeemeillä.
Onko kukaan miettinyt miksi mennään samalla kokoonpanolla illasta toiseen..ne pelaa ketkä jotenki pystyy..
Kenen systeemeillä pelattiin hyvää hokia mennyt syksy?

Itse olen niitä harvoja jotka ovat mietttineet miksi pelataan kapealla ja koko kevät arvottu pelaava kokoonpano plus pelipaikat.
 

Soho

Tähtipelaaja
Viestejä
19 055
Tuokkolan aikana aloitettiin kanssa syksyt pirteästi. Vaikkei ollut sarjan parasta sentteriä, maalivahtia ja puolustajaa. Eikä ole kyllä ikävä tullut. Ideahan on kehittyä.
 

WillieGunn

Luottopelaaja
Viestejä
3 594
Ei nyt ihan verrattavia ole noi budjetit. Kalpa 300k pienempi pelsut 150k pienempi kuin Ilves. Kummallakin tekeminen on parempaa. Sen kun joku kertoo mistä johtuu ettei rahalla saa.

Se raha on mennyt hukkaan, eikä näy jäällä. Vartiaiseen sijoitetut rahat ei antanut mitään. Ei voinut olla hintalapultaan miknkään junnun suurunen. Ikoseen sijotetut anto 1/3 peleistä runkosarjassa ja vajaat tehot nyt poffeissa. Romanista ei saatu ykköskentän sentteriä, sen se varmasti maksoi. Virtaselta saatiin yksi peli ja yksi maali. Airolan kausi ihan yllättäen taas kerran päättyi loukkaantumiseen.
 

Kaukofani

Luottopelaaja
Viestejä
3 035
Se raha on mennyt hukkaan, eikä näy jäällä. Vartiaiseen sijoitetut rahat ei antanut mitään. Ei voinut olla hintalapultaan miknkään junnun suurunen. Ikoseen sijotetut anto 1/3 peleistä runkosarjassa ja vajaat tehot nyt poffeissa. Romanista ei saatu ykköskentän sentteriä, sen se varmasti maksoi. Virtaselta saatiin yksi peli ja yksi maali. Airolan kausi ihan yllättäen taas kerran päättyi loukkaantumiseen.
Eli ei budjetin suuruus vaan taito miten sen käyttää. Tietysti osa huonoo tuuria mutta osa hankittiin suoraan sairastuvalta. Näin jälkikäteen voidaan todeta kääk iso virhe.
 

Cigaro

Luottopelaaja
Viestejä
2 287
Sen sijaan menestyneitä valmentajia lienee aitiohabitukseltaan joka lähtöön ja pätenee vanha klišee, että pitää kuitenkin olla oma itsensä.
Tuo on täysin totta. Mietin jo aiemmin sitä, että miten asian muotoilen. Pointtina hain sitä, että niin kauan, kun me ei koppiin nähdä, on pakko arvostella vain sen perusteella mitä näemme.

Kentällä olemme nähneet viime aikoina huonoja tuloksia. Valmennus esiintyy penkin takana (liiankin?) hillitysti ja lehdistötilaisuuksissa Jokke puhuu aina samat jargonit ja samalla äänenpainolla. Ilveksen joukkue vaikuttaa usein uniselta, haluttomalta tai aralta.

Kannattajana haluaisin nähdä, että hommaa tehdään täydellä sydämellä. Herää kysymys, mikä on valmennuksen kunnianhimo tällä kaudella? Riittääkö tässä vaiheessa ja näissä olosuhteissa pelkkä pudotuspeleihin osallistuminen tai odotetaanko jopa salaa koronakauden päättymistä.

Voihan se tietysti olla, että Jokke huutaa aina jätkät kuuroiksi kopissa ja potkii roskikset seinille. Sekin voisi olla syynä pelaajien vaisuuteen. Itse en kuitenkaan kannattaisi tällaista johtamistyyliä. Ymmärrän, että yleisölle (yhteistyökumppanit, katsojat jne.) voidaan näytettää eri kasvot, kuin joukkueelle.

Joukkueen pitäisi olla niin itseohjautuva, että koutsi sytyttäisi vain sen kipinän, jolla joukkue syttyisi liekkeihin. Palo tulisi pelaajien sisältä. Nyt sitä paloa ei näy ja sen voisi sytyttää vaikka kesken pelin Eepi Hämäläisen haastaminen nyrkkitappeluun tai juokseminen munasillaan Hakametsän ympäri (kärjistetyt esimerkit). Nyt ollaan veitsi kaulalla ja kaikki kortit on pakko kääntää.

Saatoin tehdä tässä nopeassa olevassa kirjoituksessa ajatuksellisia kuperkeikkoja, sori.
 

FC Ilves

Rivipelaaja
Viestejä
56
Useammassa viestissä väitetään, että olihan Myrrän joukkue tikissä viime keväänä ja menestystä oli odotettavissa. Itse olen vahvasti eri mieltä. Pisteitä kyllä tuli mutta niistä kiittäminen pitkälti Dostalia ja onnetarta. Itse peli oli huolestuttavan näköistä. Väitän, että noutaja olisi tullut ekassa sarjassa? Syyt ja puutteet peliasä on osittain samat kuin tälläkin hetkellä.

Jos viime keväänä olisi jatkettu pelejä, olisi valmennukseen liittyvät ongelmat nousseet esille eikä jatkosopparia olisi mahdollisesti tehty? Myös Koskelan toiminta olisi näkyisi ehkä eri valossa? Syksyn apujen myötä joukkueen ongelmat pysyi piilossa, eikä koronalla ole ratkaisevaa merkitystä isossa kuvassa.
 

Cigaro

Luottopelaaja
Viestejä
2 287
Onko kukaan miettinyt miksi mennään samalla kokoonpanolla illasta toiseen..ne pelaa ketkä jotenki pystyy..
Tulkitsen tämän viestin suoraksi viittaukseksi siitä, että nelosen ja rotaation hyökkääjät ovat/ovat olleet klesana kevään (pl. Rockwood) eli Ipalla on vain kolme täysin pelikuntoista ketjua.
 

Teme-74

Luottopelaaja
Viestejä
4 400
Kun laiskuuttaan menee turvautumaan siihen kaikkein väsyneimpään argumentaatioon, että kyllä ammattilainen tietää paremmin, saattaa käydä niin, että löytää sen vielä edestään useammin kuin kerran. Jos vaikkapa menee arvostelemaan erotuomareita, joku saattaa tulla muistuttamaan, että kyllä ammattilainen tietää paremmin.
Päivittäin ammatikseen työskentelevät tietävät kyllä missä pelaajien kanssa fysiikassa mennään ja miten mikäkin asia vaikuttaa. Et kai sinä tosissaan hae vertauskuvaa tuomareiden toiminnasta, joita tulkitaan hyvin erilailla. Toisaalta niitä mielellään kritisoivat lähes kaikki valkut, ja voipi toi olla hyödyllistäkin. Eli tarkoituksellista psyykkausta pienen edun saamiseksi.
 

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
5 437
Onko kukaan miettinyt miksi mennään samalla kokoonpanolla illasta toiseen..ne pelaa ketkä jotenki pystyy..

Sitten kyllä tietysti vähän mietityttää, miksi esimerkiksi Myttynen ylipäätään hankittiin, etenkin kun sopimus tehtiin vain loppukaudeksi.

Miksi Rockwood, jos on niin paska, ettei syrjäytä rosterissa edes potilaita? Onko Antonenkin jotenkin hajalla vai ainoastaan koirankopissa? Jos ja kun porukassa on kaikenlaista loukkia sun muuta terveydellistä, luulisi että terve pelaaja on kuitenkin ensisijaisesti kokoonpanossa.
 
Viimeksi muokattu:

Arzamas

Luottopelaaja
Viestejä
1 881
Yksi pitkän kirjoitushistorian nostojani on ollut se, että Ilveksessä ei tehty pitkäjänteisesti työtä. Pekka Virta on esimerkiksi nyt neljättä kautta Lukon valmentajana. Hänellä on taustatukena Liigan rikkain seura ja sen mukaisia resursseja. Kulku ei ole ollut pelkkää voittokulkua. Ensimmäisellä kaudella yhdeksäs ja sääleissä suoraan 0-2 häviö Ässille. Seuraavalla kaudella seitsemäs, sääleistä jatkoon ja suoraan 4-0 tappio Tapparaa vastaan. Virta oli erittäin lähellä saada potkut matkan varrella. Hänen käyttäytyminen ja kielenkäyttö muita kohtaan on välillä törkeää. Tällä hetkellä Lukko on lennossa ja Virran pesti saattaa päättyä juhlatunnelmissa.

Tässä ollaan asian ytimessä. Pitkäjänteinen työ tarkoittaa sitä että pelaajiston ja valmennuksen vaihtuvuutta pyritään minimoimaan. En muista juurikaan lähihistoriasta mestaruusryhmiä joissa menestyksen takana ei olisi pitkäjänteinen työ.

Ilveksen suurimmat haasteet jatkuvuuden kannalta tähän kauteen olivat:
- Positiivsen talouskasvun pysähtyminen keväällä koronan vuoksi - pelaajavaihtuvuus ei ollut hallittua, vaan mentiin sillä mihin oli varaa.
- Suuri vaihtuvuus pelaajistossa kesken kauden, osittain pakon sanelemana (strategia lainojen kanssa+loukkaantumiset). Pelaajavaihtuvuus tullee jatkumaan myös ensi kaudelle kun alisuorittajille pyritään hakemaan laadukkaammat korvaajat, toivottavasti tämä etenee nyt hallitummin.
- Ei niinkään Myrrän jatko, vaan Olli Salon lähtö. Jatkumon menettäminen pelitavan suhteen. Tätä valmennuksen tulee tarkastella kriittisesti, mutta ei ole kuin yksi osatekijä pelissä nimeltä jääkiekko.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
On totta, että HIFK:n hyvät pelit eivät sovi koronataukoteesiini, mutta myös Pikkarainen vihjaa tauon aiheuttamiin ongelmiin Hesarin haastattelussa:

"
Runkosarjan kaartuessa kevätkaudelle IFK pelasi parhaimmillaan erittäin vahvaa kiekkoa, mutta pitkä tauko jätti jälkensä.

Vanha ja tällä kaudella nähty peli pitäisi palauttaa, eikä se onnistu yhdellä napsahduksella. Pikkarainen puhuu ajan ostamisesta.

”Aikaa pystyy ostamaan vain voittamalla. Meidän kohdallamme askelten pitää olla määrätietoisia ja riittävän mittaisia.”
...

"Kysymys on kirjaimellisesti siitä, miten happi kulkee loppuviikosta. Sitä ei kukaan pysty tietämään, ja siitä meidän pitää lähteä ottamaan selvää”, Pikkarainen sanoo.
"

Pikkaraisen puheet "hapen kulkemisesta" kannattaa huomioida sitä vasten, että punanutuissa oli toistakymmentä koronaan sairastunutta, ei vain sille altistunutta.
 
Viimeksi muokattu:

Woody

Rivipelaaja
Viestejä
72
Useammassa viestissä väitetään, että olihan Myrrän joukkue tikissä viime keväänä ja menestystä oli odotettavissa. Itse olen vahvasti eri mieltä. Pisteitä kyllä tuli mutta niistä kiittäminen pitkälti Dostalia ja onnetarta. Itse peli oli huolestuttavan näköistä. Väitän, että noutaja olisi tullut ekassa sarjassa? Syyt ja puutteet peliasä on osittain samat kuin tälläkin hetkellä.

Jos viime keväänä olisi jatkettu pelejä, olisi valmennukseen liittyvät ongelmat nousseet esille eikä jatkosopparia olisi mahdollisesti tehty? Myös Koskelan toiminta olisi näkyisi ehkä eri valossa? Syksyn apujen myötä joukkueen ongelmat pysyi piilossa, eikä koronalla ole ratkaisevaa merkitystä isossa kuvassa.

Aikalailla samaa mieltä. Dostal ja ylivoima oli Ilveksellä timanttia, ja niillä ratkes useampi peli suotuisasti. Viime kaudella, kuin myös alkukaudesta joukkueessa oli sen verta yksilötaitoa, että niiden ansiosta tulosta tuli.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Tuokkolan aikana aloitettiin kanssa syksyt pirteästi. Vaikkei ollut sarjan parasta sentteriä, maalivahtia ja puolustajaa. Eikä ole kyllä ikävä tullut. Ideahan on kehittyä.

Tuokkolan aikana harjoiteltiin suunnitelmallisesti niin, että joukkueen peli oli muita seuroja paremmin tikissä heti kauden alussa. Tällä tavalla toivottiin saatavan kauteen hyvä startti, kun muut tiimit olivat yhä vähän jumissa kovan treenauksen jäljiltä.

Kääntöpuolena oli tietenkin se, että kun muut joukkueet alkoivat saada pelinsä kunnolla käyntiin, Ilveksen peli ei enää kehittynytkään samassa suhteessa. Ongelmaa pahensi Tuokkolan jääräpäisyys. Tuokkola oli omaan aikaansa peilattuna hyvä organisoimaan hyökkäyspeliä, mutta piti tiukasti kiinni omista periaatteistaan eikä ollut valmis tekemään korjausliikkeitä kesken kauden, toisin kuin seuraajansa Kivi.
 
  • Tykkää
Reactions: 17

Paatelainen

Guest
[/QUOTE]
Tässä ollaan asian ytimessä. Pitkäjänteinen työ tarkoittaa sitä että pelaajiston ja valmennuksen vaihtuvuutta pyritään minimoimaan. En muista juurikaan lähihistoriasta mestaruusryhmiä joissa menestyksen takana ei olisi pitkäjänteinen työ.

Pitkäjänteisyys on tärkeää, mutta se ei saa tarkoittaa alisuorittamisen hyväksymistä. Jos urheilujohdolla ja valmennuksella on selkeä visio ja tietotaito vision toteuttamiseen niin edellytykset pitkäjänteiseen työhön on mahdollista. Mutta, jos on nähtävissä, että nykypalikoilla ei tavoitteisiin päästä niin on ehkä kannattavaa miettiä uusi alku. Pitkäjänteisyys väärillä palikoilla on täydellistä ajan ja resurssien tuhlausta.

Tämä kausi meni niin vihkoon hankintojen, pelitavan valinnan, sen toteutuksen suhteen+ennen kaikkea pudotuspeleissä Myrrä näytti aivan aasilta ja menneen vuosikymmenen mieheltä.

Mukavin kaveri on usein työpaikallakin kaikkien työkavereiden suosikki esimieheksi, mutta harvoin siitä mitään tulee. On ihan naurettava perustelu selittää Myrrän osaamista sillä, että pelurit tykkää hänestä. Mukava joukkuehenki, huippu työilmapiiri jne. Ei ole näkynyt missään ja niinkuin moni totesi, ei tuolla vaihtopenkillä ole näkynyt mitään tsemppiä eikä elämää. Näyttää siltä, että valmennus on saanut oman apaattisen olemuksensa tarttumaan kaikkiin.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Stefan

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
485
Lukko joka ei mielestäni ole pelaajaprofiileiltaan mikään kovis joukkue, näyttää jatkuvasti maalinedustalla ja kaksinkamppailuissa siltä että "jos ees hipaset niin hapetan sut samantien". Sellaista pientä pudotuspeli tönimistä josta näkyy kilometrien päähän että joka jätkä luistelee vaikka päätylaidan läpi jos tilanne sitä vaatii.

Niin mitäs Ilveksessä. Järventie ei hae päätykiekkoa kun takaa tulee 3 potkun takaa kaveri. Järventie jarruttaa ja antaa kiekon suosilla Lukolle. Jos on paikka taklata niin varsinkin moni nuoriso-osastosta jättää taklaamatta. Jos täytyy vääntää niin mennään vääntämään asenteella että vääntö on jo hävitty.

Kyllä nyt jotain moottorisahaa täytys vedellä pukkarissa käyntiin ja kysellä treenataanko torstain aamujäillä voittamista vai vedetäänkö aamujäiden sijaan marttakerholla virkkausta tunti tai pari. Ja sit ihan oikeasti virkkaamaan jos asenne ei oo 100%:sti kunnossa, vois herätellä. Jotain tän valmennuksen täytyy keksiä myös henkiseen puoleen ei pelkästään taktiseen.
 
  • Tykkää
Reactions: CTS
Ylös