Jouko Myrrä - Ilveksen päävalmentaja 2019-2022

Ipoori

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
280
Miten tämä Toteemi ei tajua, että pelissä jossa Ilveksellä on ollut yhteensä ehkä se 2-3 maalipaikkaa ja se oli 1-3 tappiolla Ilveksen olisi ollut IHAN PAKKO tehdä maali siitä 6 min ennen loppua saadusta ylivoimasta?

Toisin sanottuna maalivahti olisi pitänyt ottaa siinä kohdassa pois ja yrittää saada siinä kavennus kaikin keinoin. Eikö tuo Tauno tajua, että 6vs4 on vähän huonommallekin joukkueelle aivan helvetin hyvä maalipaikka? Ainakin tuplaten parempi kuin 5vs4 tai 6vs5. Tuo oli se ratkaisuhetki ja siinä ei kaikkia keinoja taaskaan käytetty päästä vielä peliin mukaan vaan himmailtiin ja yritettiin sitten tehdä kaksi maalia minuutti ennen loppu 6vs5.
Täysin samaa mieltä.. Miten valmentaja voi nukkua ainoan paikan päästä lopussa peliin mukaan.. No, jos on lusikalla annettu ei voi kauhalla vaatia...
 

Hattutemppu

Luottopelaaja
Viestejä
2 148
Jouko Myrrällä ei näytä olevan aivoja kun maalivahtia ei oteta pois pelin lopussa, vaikka häviöllä ollaan kahdella maalilla ja yv päällä..
 

Takaisku

Luottopelaaja
Viestejä
2 393
Ei Myrrällä laatikon parhaat pelimerkit ole ollut käytössä mutta jotakin reagointia toivoisi näkevänsä. Jos samoilla ketjuilla mennään hävitään kolmaskin peli pystyyn. Moni muu olisi yrittänyt kuudella neljää vastaan Lukon viimeisen jäähyn aikana mutta ei meillä. Lepaus on ollut aivan pihalla Lukkoa vastaan. Joku muu ykkösen keskelle seuraavaan peliin.
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 717
Ei ole Myrräkään varmasti tyytyväinen omaan suoritukseensa, mutta saisiko tuosta porukasta joku enemmän irti?
sentterinä vammojen kanssa tapplevat Ikonen ja Myttynen, Lepaus jolla Porin rannat on ajatuksissa ja 19-vuotias Saarela. Kaksi kovinta asennepelaajaa tippunut pois, vahvistukseksi hankittu Virtanen sai koronan ja ykköspakki koko kauden loukissa. Ensi kaudelle saakin sitten jo sellaiset työkalut että tulosta on pakko tulla.
 

ipa1970

Luottopelaaja
Viestejä
8 719
Jos Ilves jää sijalle 8 on se kyllä aivan ala-arvoinen suoritus tästä kaudesta koko organisaationa. Kyllä tämä säälipelijarijoukkue status aika pitäisi olla jo ohi enkä ymmärrä yhtään kuinka tällaiseen voidaan olla tyytyväisiä.
Tällaista tasoeroa en ole pleijareissa ennen nähnytkään. Rostereissa ei todellakaan ole noin suuri ero lähimainkaan, mikä on pelaamisen tasossa.

Pelaamisen tasossa aivan älytön ero
Ilves on materiaaliltaan juuri tuon tasoinen kuin tänään nähtiin.
Sentteristö on täysin ala-arvoinen mikä tappaa koko hyökkäyspelin.
Lukkosarjassa on huomattu myös että meidän pakisto on heikko varsinkin hyökkäys-suuntaan.
Aplodit heille jotka ovat mielissään kallen lähdöstä.
Loppujen lopuksi meidän paras pakki.
 

Stefan

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
485
Ilveksellä oli hyvä joukkue, mutta ”nimivahvuudeltaan” jäi vielä muutaman naksun rahaseurojen Kärpät, Lukko, HIFK ja miksei Tapparankin taakse. Mutta ehdottoman hyvä joukkue ja liigan paras veskari.
Näinhän se on ja mielestäni Ilves sai keskimäärin mitä nimivahvuudeltaan ansaitsi kyseisellä kaudella. Poislukien sitten valmennuksen ihmeteot tai mokailut joilla oltaisiin saatu joukkueen sijoitusta liikutettua suuntaan tai toiseen. Vaikea nähdä että tuollaista nippua ei olisi vaikka Tamminen saanut pelaamaan juuri tuolla tasolla, olettaen ettei joukkue olisi lopettanut myös Tammiselle pelaamista.
Tästä olen jyrkästi eri mieltä ja siitä kirjoitinkin. Jos onnistut varmistamaan paikkasi ajoissa, niin voit ottaa kovemman harjoitusjakson kesken kauden. Tappioita voi tulla, joukkue näyttää tukkoiselta, mutta kantaa hedelmää keväällä. Tuntuisi hyvin oudolta, mikäli Myrrän ja Marko Ojasen joukkue olisi fyysisesti huonosti treenattu, eikö.
Itseäni ihmetyttää että jäikö tosiaan Ojanen ja Myrrä sohvan pohjalle ja sanoi että syökää jätkät 2 viikkoa poppareita kun olisi ollut mahdollisuus lähes optimaaliseen parin viikon treeniin ilman otteluiden tuomaa rasitetta? Meillä on ennen poffeja optimaalinen 2 viikon fyysinen valmistautuminen eikä olla käytetty sitä hyväksi? Tottakai kiekollinen peli voi joillakin pelaajilla hakea hetken ennenkuin asettuu taas uomiin, mutta eikai joukkue harjoittelematta ollut?
Jos ajatellaan puhtaasti valmentajan näkökulmasta runkosarjaa, niin se oli erittäin hankala. Joukkue muuttuu kauden alla ja alkutaipaleella. Joukkue muuttuu erittäin paljon kesken kauden. Veskareiden suoritustaso ei ole tapissaan, ”ykköspakki” Peltola ei palaa suunnitellusti tammikuussa ja Parikkakin on hetken pois, sentterikuviot menevät mönkään. Roman pettää ja Virtanen ei pystykään pelaamaan. Ja sitten kahden viikon kokoontumiskielto. Aika repalaisella kuvioilla Ilves päätyi 1,66:een, joka useammin riittää sijalle viisi kuin sijalle seitsemän (saati kahdeksan).
Tottakai se oli haastava. Mutta toisaalta kaikki tekijät oli tiedossa ennen kautta, mikään ei tullut yllätyksenä. Ei ollut mitään skenaario Ö:tä joka tuli yllättäen ja jota silmälläpitäen ei olisi ollut mahdollista valmistautua kauteen. Vai oliko?

Maalivahtien suoritustasosta samaa mieltä. Muutama kärkipelaajan loukki täysin normaalia varianssia jonka perusteella ei pitäisi voida sanoa että koko kauteen valmistautuminen on nyt vedetty vihkoon koska kävi niinkin iso tilastollinen harvinaisuus että tuli muutama loukkaantuminen.

Sentterikuviot varmasti toi isompaa haastetta ja osittain tämän hyväksyn. Toisaalta Myrrä ammattivalmentajana varmasti tiesi mitä sai ja oli saamassa, eihän pelitapaa ja kauteen valmistautumista voi rakentaa ilman sellaisten asioiden huomioimista.
Minulla on eri näkemys Kouvolan pelistä.
Jos kahden ottelun jälkeen Mäkiniemellä on 75 torjuntaa (KK 31) joka on vain yksi mittari, voidaan puhua että ollaan oltu täysin jyrän alla. Näin on jokainen kiekkomediakin kirjoittanut molemmista otteluista, vaikka niiden ammattitaitoa voi usein kyseenalaistaa, koska analyysi usein myötäilee ainoastaan lopputulosta.

Aika selvää oli vaikka johdettiin 4-1 että numerot oli meille lottovoitto eikä meillä ole varaa toiseen samanlaiseen alistumiseen tai noutaja tulee hyvinkin todennäköisesti. En edes minä uskonut ettei pystyttäisi ottamaan opiksi ensimmäisestä matsista ja kohtuu hyvän levon jälkeen suhteessa vastustajaan saataisi koneita käyntiin toiseen otteluun. Väärässä olin. Vain onnella ja kiitos KK:n toisen ottelun kolmannen maalin euforian tuoman himmaamisen, pääsimme tuosta parista jatkoon ainakin omista laseista katseltuna.
 
  • Tykkää
Reactions: 17

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 204
Ei ole Myrräkään varmasti tyytyväinen omaan suoritukseensa, mutta saisiko tuosta porukasta joku enemmän irti?
sentterinä vammojen kanssa tapplevat Ikonen ja Myttynen, Lepaus jolla Porin rannat on ajatuksissa ja 19-vuotias Saarela. Kaksi kovinta asennepelaajaa tippunut pois, vahvistukseksi hankittu Virtanen sai koronan ja ykköspakki koko kauden loukissa. Ensi kaudelle saakin sitten jo sellaiset työkalut että tulosta on pakko tulla.

Joo. Totuuden nimissä sentterit ovat täysi vitsi. Saarela selvä ykkönen niistä. Myttynen ja Ikonen voisivat olla hyviä jos kerkeäisivät johonkin. Lepaus ei edes ole sentteri ja varsinkin tässä off-moodissaan, jossa on yli puolet kaudesta muutenkin, entistä turhempi.

Mutta se ei muuta sitä, että kesken peliä pitäisi reagoida. Tuossa tarjottiin taivaan lahjana 6 min ennen loppua yv, niin siinä olisi reagoiva valmentaja ottanut heti moken pois kun kiekko saadaan haltuun. Siitä maali, niin tuurilla olisi vielä voitu tehdä toinen ja lähteä jatkoajalle.
 
  • Tykkää
Reactions: 17

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Liedeksen haastattelu kiteytti Myrrän onnistumisen ja osaamisen hienosti. Ilves ei edes yritä kontrolloida kiekkoa, se on heidän tyylinsä. No se ei kyllä tunnu riittävän nykylätkässä mihinkään. Tätäkö Me halutaan jatkossa nähdä? Ihan oikeasti, aivan kammottavaa on tuo Ilveksen kiekollinen peli ollut syksyn jälkeen. Avauspelin ja hyökkäyspään hyökkäyspelin organisointi on niin päin helvettiä, että aivan sama olis palkata Sakke Pietilä taas takaisin vihreässä rotsissa.

Puhutaan, että ollaan liikkeessä jäljessä, vaikka oikeasti ollaan vaan kiekollisen ja kiekottoman pelin organisoinnissa aivan valovuoden perässä.

Näinhän se on.

Joskin tässä puolivälieräsarjassa Myrrän ja sitä myötä Ilveksen ainoa mahdollisuus piilee ulosboksauksessa ja vastustajan virheiden kyttäämisessä.

Tähän tilanteeseen johtaneet virheet on tehty jo paljon aikaisemmin.

Vertaus Sakari Pietilään on sikäli osuva, että aikoinaan Ilveksessä ja HPK:ssa hän oli kaikkein edistyksellisimpiä luotseja myös taktisella puolella, mutta Chicagon scouttina ihastui NHL-lätkään ja toi sen mukanaan Ilvekseen aivan kuin Koskela nyt. Tosin Pietilän aikana ei tietenkään pelattu pystysuunnan Pittsburgh-lätkää vaan fyysistä alueiden voittamista.
 

-sk-

Luottopelaaja
Viestejä
1 451
En ota kantaa sen enempää tässä Joken taktiseen osaamiseen, mutta yksi asia minua on ihmetyttänyt paljon kauden mittaan. Jokkea kehutaan erinomaisena koutsina henkisellä puolella, ja mies on tainnut itsekin todeta vahvuuksiensa olevan tuolla puolella. Silti niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissäkin otteluiden alut ovat olleet aivan ihmeellisiä ohivetoja monessa pelissä. Ilves on päässyt monessa ottelussa ”peliin mukaan” vasta toisessa tai jopa kolmannessa erässä. Mistähän tämä johtuu, nähdäkseni joukkueen valmistautuminen tapahtuu nimenomaan henkisen puolen lataamisella?

Voi olla että muistikin tekee tepposia mutta tuntuu siltä että vakiolause tällä kaudella otteluiden jälkeen on ollut se että Ilves ei ollut valmiina peliin. Tämä menee nähdäkseni kyllä suurilta osin Joken ja muun valmennuksen piikkiin, ja pitää ehdottomasti saada kuntoon ensi kaudelle.
 

Stefan

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
485
Eniten allekirjoittanutta harmittaa tämä valmennus. Taannoin esim. MM-lätkässä Suomi sai usein edun juuri valmennuksellisista ansioista vaikka paperilla oltiin usein selkeitä altavastaajia. Valmistautuminen ämmämmiin oli melko lyhyt ja joukkue saattoi muuttua radikaalisti juuri ennen kisoja tai kisojen alussa, jos verrataan vaikka liigakautta tai treenikautta liigaan. Eli se valmennuksellinen strategia oli aidosti kovatasoista ja antoi joukkueelle edun jo lyhyelläkin syklillä.

Vuonna 2021 Ilveksessä tämä on täysin uusi asia. Emme ole kuulleet että jopa taitotasollinen altavastaaja voi pelillisesti parhaimmillaan jopa hienokseltaan hallita jos valmennus kykenee antamaan siihen eväät.
 

Blackwolf

Luottopelaaja
Viestejä
3 686
Myrrä puhui pressissä, että torstaina tarvitaan lisää kamppailu ja luisteluvoimaa. Olen yleensä pitänyt näitä ihan hokijargoneina, mutta alkaa kyllä vähän pelottaa, että Jokke oikeasti näkee tuon syyksi isoon tasoeroon.
 
Ylös