PE 19.2.21 | Kärpät - Ilves

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 552
karpat.png
VS.
ilves.png


19.2.2021 klo 18:30 - Oulu
Ilveksellä ja Kärpillä on edessä todelliset "miniplayoffit", kun joukkueet kohtaavat toisensa kolmesti viiden päivän sisään. Perjantaina ja lauantaina pelataan Oulussa. Ilves on sarjassa viidentenä 60 pisteellä ja Kärpät on kahdeksantena 58 pisteellä. Viimeksi joukkueet kohtasivat toisensa viikko sitten ja tuolloin Kärpät nappasi voittolaukausten jälkeen 3-4 voiton. Ilves on ottanut Kärpistä kolmen pisteen voiton edellisen kerran 3. joulukuuta 2016.

Ilves katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa keskiviikkona, kun Jukurit kaatui 3-2 lukemin. Maalinteossa onnistuivat 30 pisteen rajan puhkonut Eemeli Suomi sekä pitkän maalittoman jaksonsa päättänyt Roby Järventie, joka osui tolppien väliin kahdesti. Illan onnistujiin lukeutui lisäksi 22 torjuntaa kirjauttanut Ville Kolppanen, joka torjui kauden ensimmäisen voittonsa. Vieraskentillä on Ilveksellä ollut haasteita. Kauden kahdeksasta ensimmäisestä vierasottelusta tamperelaiset voittivat seitsemän, mutta kahdeksasta viimeisestä vieraspelistä vain yksi on päättynyt voitokkaasti. Viimeksi Ilves on hakenut vieraista kolme pistettä reilu kolme kuukautta sitten.

Kärpät lähtee viikonloppuun seitsemän ottelun voittoputkessa ja yhdeksän ottelun pisteputkessa. Edellisen kerran oululaiset ovat jääneet pisteittä 22. tammikuuta. Tiistaina Kärpät nujersi niin ikään hyvävireisen TPS:n kotonaan voittolaukausten jälkeen 2-1 numeroin. Varsinaisella peliajalla maalin viimeisteli seitsemän ottelun maalittoman putkensa katkaissut Mika Pyörälä ja voittolaukauksissa ratkaisijana toimi Jussi Jokinen. Vahvan torjuntavireen löytänyt Patrik Rybar torjui ottelussa 32 kertaa. Helmikuussa slovakkivahti on päästänyt ainoastaan kahdeksan maalia ja torjuntaprosentti tässä kuussa on komea, 94,59%.

Kohtaamiset tällä kaudella:

12.2.2021 / Ilves - Kärpät 3-4 vl.

Kolme edellistä ottelua:

10.2.2021 / TPS - Ilves 4-3 ja.
12.2.2021 / Ilves - Kärpät 3-4 vl.

17.2.2021 / Ilves - Jukurit 3-2

12.2.2021 / Ilves - Kärpät 3-4 vl.
13.2.2021 / Pelicans - Kärpät 1-2
16.2.2021 / Kärpät - TPS 2-1 vl.

Ylivoima:
Ilves 24,64% (2.) / Kärpät 16,38% (10.)
Alivoima: Ilves 80,74% (9.) / Kärpät 83,87% (6.)
Maaliero: Ilves 113-96 (+17) / Kärpät 83-78 (+5)

Ilveksen TOP-5 pistemiehet:

1. Eemeli Suomi, 35 ott. 8+22=30
2. Matias Maccelli, 35 ott. 10+17=27
3. Ville Meskanen, 33 ott. 13+8=21
4. Panu Mieho, 32 ott. 8+12=20
5. Joose Antonen, 29 ott. 9+10=19

Kärppien TOP-5 pistemiehet:

1. Cody Kunyk, 31 ott. 8+16=24
2. Mika Pyörälä, 33 ott. 9+11=20
3. Juhamatti Aaltonen, 17 ott. 5+14=19
4. Michal Kristof, 33 ott. 5+12=17
5. Ludwig Byström, 33 ott. 5+12=17

Maalivahdit:

Ilves:
#31 Ville Kolppanen, 4 ott. 3,85 - 85,71% / #38 Eetu Mäkiniemi, 20 ott. 2,90 - 89,49%
Kärpät: #30 Justus Annunen, 14 ott. 2,49 - 87,76% / #42 Patrik Rybar, 17 ott. 1,98 - 90,91%

Veikkauksen kertoimet:

1
1,83 - X 4,40 - 2 3,45

Seuraa heitä:

#21 Roby Järventie
, Ilves - Keskiviikkona pieni apinanauma lensi Hakametsän jään pintaan, kun kaksi maalia viimeistellyt Järventie katkaisi pitkän maalittoman putkensa. Edellisen kerran hyökkääjä oli tuulettanut tekemäänsä maalia 18. marraskuuta. Syntyykö kauden 10. osuma Oulussa?

#50 Juhamatti Aaltonen, Kärpät - Iin mies on ollut hyvässä tehovireessä. Yli piste/ottelu tahdilla tällä kaudella pelannut Aaltonen on saldonnut kuuteen edelliseen otteluun 10 tehopistettä (3+7). Edellisessä Ilves-ottelussa laituri kirjasi 1+1 tehot. Jatkuuko tehoilu Ilvestä vastaan?

Ilveksen kokoonpano:

Eemeli Suomi - Panu Mieho - Ville Meskanen
Matias Maccelli - Teemu Väyrynen - Joona Ikonen
Eetu Päkkilä - Antti Saarela - Miro Nalli
Teemu Lepaus - Matias Myttynen - Roby Järventie

Aleksi Elorinne - Santeri Hatakka
Anssi Salmela - Santeri Airola
Kalle Maalahti - Tuomas Salmela
Niklas Peltomäki

Ville Kolppanen
(Eetu Mäkiniemi)

Kärppien kokoonpano:

Mika Pyörälä - Cody Kunyk - Tuukka Tieksola
Aleksi Mustonen - Michal Kristof - Juhamatti Aaltonen
Otto Karvinen - Tino Metsävainio - Samu Tuomaala
Julius Hermonen - Jesse Koskenkorva - Aku Räty

Ludwig Byström - Mikko Niemelä
Libor Sulak - Miihkali Teppo
Joona Huttula - Shaun Heshka
Taneli Ronkainen

Justus Annunen
(Patrik Rybar)
 
Viimeksi muokattu:

Soho

Tähtipelaaja
Viestejä
19 079
Tänään on kaikki mahdollisuudet pisteille. Kärppien puolustus on haavoittuvainen koronapoissaolojen ja Niemelän loukkaantumisen takia. Voitto tänään toisi kummasti uskoa joukkueelle.
 

Robert ja Nollakulma

Luottopelaaja
Viestejä
5 730

AinaIlves

Luottopelaaja
Viestejä
2 417

Tämän jutun mukaan Sulak saa pelata, vaikka myös Tsekin joukkueessa on havaittu tartuntoja. Vähän ihme juttu miten tuon perusteella voi saada peliluvan.
Saa pelata, koska on sairastanut jo koronan.
 

UglyHouse

Luottopelaaja
Viestejä
4 358
Käsittämätöntä Korona-sekoilua.
Uhkakuva: Korona leviää Liigassa ja sarja keskeytetään.
Mielestäni tuo näyttää valitettavan todennäköiseltä tulevaisuudelta. Ensin Liiga vetää overit (palaajilla akvaariot, mutta koko ajan kentällä olevilla tuomareilla ei) ja sitten palaajat reissaavat ympäri Eurooppaa + lepsuillaan karanteenisäännöissä.

edit: talous edellä oikeuttaa lepsuilun
 

Puujalka

Luottopelaaja
Viestejä
2 909
No miks kaikki jotka koronan jo sairastanut ei sitten saa käydä vaikka jäähallissa tai muissa menoissa?!? Jarkko Parikkaako ei voitu pikatestata, ja jos negatiivinen tulos, niin askiin vaan... Jos positiivinen niin tietysti pois. Vittu mitä pelleilyä.
 

Robert ja Nollakulma

Luottopelaaja
Viestejä
5 730
Saa pelata, koska on sairastanut jo koronan.

Niin siis ihme juttu, miten tuolla välttyy karanteenilta.

A) Koronan voi sairastaa uudelleen.

B) Käsittääkseni immuniteetti ei estä olemasta viruksen kantaja.

Ymmärrän, jos välttyisi tämän vuoksi siltä perus-karanteenilta, koska mahdollisuus on erittäin pieni, mutta nyt kyseessä on altistuminen.
 
Viimeksi muokattu:

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
14 073
Joo, en ymmärrä kuinka Sulak voisi pelata... ja miettikääpä, jos se tartuttas sen koko Ilvekseen. Ehdottomasti kareenteenissa pitää olla. Ilveksen olisi nyt oltava hereillä asian tiimoilta.

Muuten illan pelistä on odotettavissa tiukka vääntö pisteistä. Molarit pääosissa ja toivottavasti meitin mokke vetää pitemmän tikun.
 

Arzamas

Luottopelaaja
Viestejä
1 887
Ketjuja taas vaihdeltu. Itse olisin mennyt samoilla, ja yrittänyt pitää jonkinlaista jatkuvuutta voitetun pelin jälkeen. Varsinkin kun heräämistä osoittanut Järventie saa taas uudet ketjukaverit.

Joni Ikonen ei ilmeisesti ole vielä täysin toipunut kun jatkaa edelleen kierrossa.

Avausmaali olisi iso juttu ja voisi vapauttaa peliä.
 

Urho Kaleva Kekkonen

Luottopelaaja
Viestejä
1 738
Uskaltaako kukaan mennä Sulakin kanssa kaksinkamppailuun? Uskomatonta pa*kaa tämä Suomen koronapolitiikka. Ehkä tämä on toisen ketjun aiheita, mutta ainostaan rajoja sulkemalla ja kunnioittamalla karanteeneja, tämä tauti voidaan saada kuriin.

Itse pelistä ei huvita sanoa mitään.
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 768
Jaha. Kärpät on siis vastuullisesti mukana koronan torjunnassa, niillä on vain eri säännöt kuin muilla. Eihän se, että Sulak on koronan sairastanut sitä tarkoita ettei se voisi sitä tartuttaa. Liiga on toki tässä asiassa täysin munaton mutta ei kyllä Kärppienkään toimintaa voi tässä ylistää.
 

sentteri

Luottopelaaja
Viestejä
2 196
Joni Ikonen poissa, eli tuskin pelaa huomennakaan Oulun toisessa pelissä. Nyt alkaa taas huoli nousemaan hänenkin suhteen.

Kolppanen ansaitusti maalissa, mutta toisaalta kun kaikki munat on ikään kuin Mäkiniemen korissa, niin ei oikein tiedä mitä ajatella tästä uudesta marssijärjestyksestä.

Ilvestä vastaan ei voi kuitenkaan veikata, niin uskon ja toivon että tänään ja huomenna voitot kairataan. Itse asiassa aika hyvä ennakkofiilis pelistä pitkästä aikaa.
 

TaikuriLuttinen

Luottopelaaja
Viestejä
4 034
Joni Ikonen poissa, eli tuskin pelaa huomennakaan Oulun toisessa pelissä. Nyt alkaa taas huoli nousemaan hänenkin suhteen.

Ilveksen ennakosta: "Antonen ja Joni Ikonen ovat joukkueen matkassa ja käytettävissä huomenna tarvittaessa. "

Tänään voinee maaleja kyllä odotella, ei tuo Annusenkaa 87,76% oikein vakuuta. Ja näin kun totean, niin varmaan pelaa nollat tänään.
 

Taiteilija

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
914
Saataisiinpa kerrankin ottelulle hyvä alku. Viimeiset 15 matsia Ilves on ollut lähes aina ekan kympin täysin telineissä ja sitä kautta köysissä.
 

Kisqar

Luottopelaaja
Viestejä
1 328
Kolppanen maalissa on tosi jees, mut enempi ihmetyttää Väyrynen 2 ketjussa no toivotaan et pojat jaksaa paljon karvata, aloitukset olleet haastavia Väyryselle. Joonalle, Teemulle ja Matiakselle kova työ saada kiekko takasin.
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
14 073
Olisin kyllä pitänyt Antosen kehissä. Hyvä peli viimeksi.
 

Soho

Tähtipelaaja
Viestejä
19 079
Ihan en ymmärrä taas peluutusta. Väyrynen kakkosen keskellä, olisi nyt jatkettu niillä edellisillä ketjuilla, eikä kokoajan hinkata edestakaisin. Viime pelissä nelonen oli hyvä.

Joose ja Lepaus näköjään vuorottelevat nyt nelosen laiturina, ei ole paljoa kummallekaan luottoa luvassa. Ja nämä molemmat tarvitsisi minuutteja, jos meinataan mitään irti saada.

Joni Ikosen vammat varmaankin kummittelevat taustalla, kun ei pelaa. Pelillistä syytä siihen ei ole.

No aika nimetön on Kärppien nippu. Tänään pisteet pois oululaisilta!
 
Ylös