Ilveksen kokoonpano 2020-2021

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
On aika suoraviivaisesti ajateltu, jos olettaa ensi vuoden puolella olevan ostajan markkinat. Pelaajat ovat kuitenkin järjestäytyneet, ja agentitkin haluavat pitää huolen omista provikoistaan. Varsinkaan kärkijätkät tuskin lähtevät polkemaan palkkojaan, kuten jotkut agentit keväällä jo vakuuttivatkin. Jotkin seurat, kuten JyP tai SaiPa saattavat kaupitella pelaajiaan, mutta löytyykö ostajia, kun kaikki seurat ovat vaikeuksissa. Elleivät JyP ja SaiPa sitten maksa osan palkasta.
 

Grinder

Luottopelaaja
Viestejä
3 523
Käykö Sportilla muka niin hyvin yleisöä, jotta on varaa hankkia. Toki jos yt:t eivät ole olleet päällä, heillä on mahdollisuus satsata. Suoraan sanoen en ole yhtään varma, että vaikka nyt olisi pelaajia tarjolla, olisi ns. ostajan markkinat, saati seuroilla edes käteistä hankkia halpaakaan pelaajaa. Tilannetta varmasti katsotaan uudestaan vuoden vaihteen jälkeen, mutta nykyrajoituksilla, tiukkaa tekee. Nyt ei edes tiedetä onko koko pelaajakatraalle käyttöä parin kuukauden päästä.
 

ifor74

Luottopelaaja
Viestejä
3 533
Mutta pitää myös muistaa se että jos joukkue ei ole tarpeeksi hyvä ja alisuorittaa johtaa yleisökatoon joka meinaa eurojen laskuun tilillä.
Urheilu business on hankalaa.
 

Blackwolf

Luottopelaaja
Viestejä
3 687
Ensimmäiset 12 ottelua takana ja hieman kaksijakoiset fiilikset. Tuloksen suhteen ensimmäinen pätkä meni loistavasti, tämän vuoksi on jotenkin hölmön tuntuista kritisoida. Pelillisesti Ilves taas ei esittänyt mitään mullistavaa, vaan voitti pelejä pitkälti vastustajaa vahvemman maalivahti- ja erikoistilannepelin ansiosta. Tämähän ei edes pitkässä juoksussa juurikaan häiritsisi, jos niihin eniten vaikuttavat pelaajat pelaisivat täällä koko kauden. Koen, että Ilveksen materiaalilla pystyisi pelaamaan huomattavasti enemmän pelejä, joiden jälkeen ensimmäisenä ei voitosta tarvitsisi kiitellä Dostalia.

Alkukaudesta joka tapauksessa kokoonpanosta löytyy lähinnä onnistujia, nostetaan nyt esille muutamia vähän pienemmälle huomiolle jääneitä. Lainamiehiä en näissä huomioi.

Panu Mieho on ollut erittäin arvokas monipuolisuudellaan, pelaten useampaa eri roolia eri ketjuissa. Raastaa vahvasti, ja on esimerkiksi alivoimalla ottanut todella ison roolin. Naputellut siinä samassa myös pisteitä, ja pysynyt kerrankin ehjänä!

Antti Saarela on kuin onkin kehittynyt hurjasti, ja tehnyt tätä myös ensimmäisten pelien jälkeen. Loistava kyky luistella, ja hyvä laukaus. Ei ole enää niin lapanen kaksinkamppailuissa. Illasta toiseen voittaa oman pelinsä, johtaen loistavasti pelannutta neloskenttää. Matkalla muuten tällä hetkellä 30 pisteen kauteen.

Tuomas Salmelan onnistumisen voi helpoimmillaan lukea selaamalla otteluketjuja ja huomaamalla, että hänen nimensä puuttuu onlinereista mallia "Laittakaa se Salmela nyt vilttiin". Täyttänyt oman paikkansa hienosti, ja itseaiassa vienyt viimeisissä peleissä itselleen kutospakin paikan - ansaitusti.

Näiden lisäksi Antonen, Järventie ja Nalli ovat odotuksiin nähden olleet loistavia.

Alkukaudella ei juurikaan epäonnistujia ole joukkueessa ollut. Romanista on jo valmiiksi sanottu kaikki. Suomi on ollut normaalia "heikompi", mutta nakutellut silti pisteen per peli. Meskanen on myös viime peleissä parantanut, joten ei nyt häntäkään vielä tässä kohdin haukuta. Mäkiniemi on pelaajista se, jolla on suurin tason noston paikka.
 

Soho

Tähtipelaaja
Viestejä
19 079
Helppo olla samaa mieltä ylläolevan kanssa. Panu varsinkin on pelannut yllättävänkin hyvin. Taitaa sittenkin ottaa vielä yhden stepin urallaan.

Ensi kausi on ihan arvoitus. Mitä esimerkiksi tekevät Saksassa olevat pelaajat. Jos siellä jää kokonaan tämä kausi välistä, niin saattaa kaikki kokeneemmat pakata laukkunsa ja palata kotimaahan.

Huhtalasta on huhuttu, mutta toivottavasti Tillu on myös Lehtivuoren kannoilla.
 

Scotty Bowman

Guest
Tuomas Salmelan onnistumisen voi helpoimmillaan lukea selaamalla otteluketjuja ja huomaamalla, että hänen nimensä puuttuu onlinereista mallia "Laittakaa se Salmela nyt vilttiin". Täyttänyt oman paikkansa hienosti, ja itseaiassa vienyt viimeisissä peleissä itselleen kutospakin paikan - ansaitusti.
Täysi turisti, menolippu mombasaan...
 

Tarinankertoja

Luottopelaaja
Viestejä
3 368
Käykö Sportilla muka niin hyvin yleisöä, jotta on varaa hankkia.

No kukaan ei tiedä, kun Sport ei ole pelannut yhtään kotiottelua viä tälläkaudella. siihen nähden Sportilla on mennyt aika hyvin, että pelkillä vieraspeleillä on kuitenkin pistekeskiarvo 1,33
 

Arzamas

Luottopelaaja
Viestejä
1 887
Näitä alusta asti romania liputtaneita lähes järjestäen yhdistää myös täydellinen tietämys ilveksen taloudellisesta tilanteesta. Esimerkkinä jäsen arzamas faktana tietänyt kertoa että ipan taloudellinen tilanne on että lainamiesten lähtiessä korvaajat tulevat kooveesta tai junnuista, sekä kaikki mahdollinen sponsori/yhteistyökumppaneilta mahdollisesti tuleva raha menee vain ja ainoastaan tappioiden minimoimiseen.
Kovin ihmettelen mistä tällaiset tiedot on saatu, todennäköisesti tillulta tai ripalta.

Ei ole mitään faktaa, muuta kuin tämän hetken maailmantilanne ja siitä faktana myös Jalon suusta että joka pelissä tulee rajusti turskaa. Kauden osalta 1-2 miljoonaa jos ei tehdä mitään. Ilveksen kriisibudjetti oli laskettu sille että väki käy edes tuon rajoitutetun kapasiteetin verran hallissa, ja että palkkoja alennetaan lokakuun loppuun.

Tuohon ei ole päästy, koska palkkoja on leikattu uudestaan. Ei siis ole mitään varasuunnitelmaa talouden osalta, jos yleisökapasiteetti ei nouse ja väki löydä halliin. On vain kysymys että teetkö miljoonan vai kaksi turskaa kaudesta.

Mielestäni Ilves on kuitenkin ottanut oikean linjan. Rakentamalla joukkue nimekkäiden lainapelaajien varaan, voidaan pelata voittavaa kiekkoa jolloin on edes toiveita että väki löytää halliin. Se miten NHL tai AHL kausi alkaa, on täysi arvoitus, ja ketä tai lähtee. Varmaa on että Ilves ottaa isoa hittiä urheilullisesti jos NHL kausi alkaa.

En näe mitenkään että koronarajoitukset helpottaisivat vielä useampaan kuukauteen. Siinä tapauksessa ei ole mitään puskuria mistä palkata kolmannes joukkuetta korvaavia pelaajia, eikä siinä enää pelin tasokaan voi olla heilahtamatta.

Toisaalta jos NHL kauden alku venyy, Ilves pelaa kannusta.
 

ipa1970

Luottopelaaja
Viestejä
8 769
Ilves on tosiaan valinnut oikean tien ottamalla lainapelaajia. Itse olen sanonut että uskon että aren korvaamiseksi tillulla on ollut kesästä asti suunnitelma, jonka kylläkin laatukorvaajan osalta tyrmäsit. En usko pahimmassakaan tapauksessa kaikkien lainojen lähtevän.
laadukas ykkössena ja romanin korvaaja riittää lainojen ( hayton, välimäki, arttu, dostal) lähdettyä. Ilves on säästänyt isosti lainapelaajilla, ja parhaassa tapauksessa ”historiallisen halpa” joukkue tappelee tosissaan mestaruudesta.
Taloudellisesti aren ja romanin korvaaminen laatusentterieillä 3-6kk ei voi olla kallista tilanteessa jossa ostajan markkinat. Uskon sen maksavan menestyksen kautta itsensä vähintään osittain takaisin rajoituksista huolimatta.
Selvää että korona aiheuttaa tappiota mutta näin iso lainapelaajien käyttö isoissa rooleissa on säästänyt todella paljon.
Verraten tapun rosteriin, veikkaan sen olevan kaksi kertaa ipan tämän hetken rosteria hintavampi.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Edelleen suhtaudun epäillen väitteisiin, että tällä kaudella olisivat "ostajien markkinat", etenkin, mitä laatupelaajiin tulee. Eivät huipputekijät lähde polkemaan palkkojaan, koska sillä olisi vaikutuksia myös tulevaisuuteen.
 

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 284
Onkohan joku Juhis Aaltonen tai Michael Keränen minkätasoinen laatupelaaja muutenkaan,jos esimerkiksi tulevat loppukaudeksi helmikuussa juuri siirtorajan alla oltuaan pelaamatta 11 kuukautta sitä ennen.Siinä ei kuitenkaan hirveästi ole aikaa enää hommata itseään pelaamalla kuntoon.


Vaikka harjoittelemalla omatoimisesti voi kunnossa pysyäkin,niin pelituntuma ainakin puuttuu ja omatoiminen harjoittelu tarkoittaa eri pelaajilla vähän eri asioita.Jos omatoiminen harjoittelu ilman palkkaa ja tiedostettua maalia alkaa kestämään lähes vuoden,niin siinä tunnollisemmallakin harjoittelijalla alkaa väkisinkin vähän lipsumaan.Saati sitten jollakin taiteilijaluonteilla.
 

El Reino

Tähtipelaaja
Viestejä
10 405
Edelleen suhtaudun epäillen väitteisiin, että tällä kaudella olisivat "ostajien markkinat", etenkin, mitä laatupelaajiin tulee. Eivät huipputekijät lähde polkemaan palkkojaan, koska sillä olisi vaikutuksia myös tulevaisuuteen.

Kyllä erilaiset pyynnöt ovat laskeneet, kun pelaamaan päässeiden kollegoiden palkat ovat laskeneet ja ulkomailta on tulijoita halvalla.
 
Ylös