Kausiketju 2018-2019 - Pudotuspelikevät -19

Raimo78

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
696
On tämä kaikkea mahdollista naurettavuuden ja itkettävyyden välimaastosta!

Tulin miettineeksi tänään ennen peliä, että on sitten itse asiassa kauden tärkein peli tähän mennessä. Sport oli 6p päässä, voitolla olisi ollut eroa 9, kun nyt Red Army hengittää jo niskassa.

Väitän, että palstalaisiakin hämäsi Jyppi-pelien suvereenius (myös 1.pelin osalta, vaikka tappio tulikin). Jyppi ei ollut kunnon mittari, otti tänäänkin käkeensä Hippoksella idän ihmeeltä. Pelit antoivat siis harhakuvan siitä, että alkukauden raikkaus on sieltä pikku hiljaa löytymässä.

No, odottelin minäkin ehkä Jyp-peleistä ajatukset vääristyneenä voittoa tänään Vaasasta.

Huolestuttavinta ehdottomasti on se, että pelistä PUUTTUI LIIKE, KIIMA, VOITONTAHTO. Siis erittäin tärkeän pelin kohdalla porukka sulaa sitten valmennusta myöten.

En ymmärrä.

Mutta tämä on NIIIIN Ilvestä. Jos itsellä herää usko voittoon ed. esitysten valossa - Ilves todnäk ottaa nekkuun. Jos taas ei odota yhtään mitään etukäteen kovempaa vastusta vastaan, sieltä Ilves sitten voi kairata pisteitä.

Edelliseen nojaten, käyköhän viikonloppunakin niin, että otetaan porkkanoilta pisteitä, mutta sitten perseillään Jukuripäitä vastaa huolella....Paljon mahdollista.

Hohhoijaa..... Niin ja vahvistuksiahan emme olisi tarvinneet/kaivanneet pitkään aikaan, eiku..
 

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
14 168
Ihan mielenkiinnosta kysyin. Miten saat siitä itsesääliä?
Menetetty mahdollisuus. Miksi muutenkaan sellaista miettiä ?
Se oli ja meni, eikä palaa takaisin.
En siis näe muuta syytä asian pohtimiseen, kun kovan kohtalon harmittelun. Voin toki olla väärässäkin.
Tärkein pointti lienee tosiaan se, että yritystä on ja verkot vesillä.
 

Kyy001

Guest
Menetetty mahdollisuus. Miksi muutenkaan sellaista miettiä ?
Se oli ja meni, eikä palaa takaisin.
En siis näe muuta syytä asian pohtimiseen, kun kovan kohtalon harmittelun. Voin toki olla väärässäkin.
Tärkein pointti lienee tosiaan se, että yritystä on ja verkot vesillä.
Siksi sitä voi miettiä että jos kerran verkot on vesillä niin olisi ihan mielenkiintoista kuulla että minkä tason kalaa ollaan pyydetty jo aikaisemmin. Sehän kertoisi suoraan että minkä tason ukkelia nyt voidaan vielä etsiä.
 

hartsa41

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
685
Omasta mielestäni paremman maalivahdin löytää kolikoilla mestiksestä, allsvenkanista, Italiasta, Norjasta tai mistä vaan. Se Ruotsalaisen kuormaa vähentävä sentteri onkin vaikeammin löydettävissä. Toki jos tämän illan Savilahtea ja Tammista katsoo, niin silloin tämäkin on ratkaistavissa ihan taskurahoilla.
Mä olen kyllä samaa mieltä siitä että Ilves olisi voinut aivan hyvin napata jostain allsvenskanista maalivahtikokelaan. Ei noista tän hetken kaksikosta ole voittavaksi vahdiksi, ei sitten millään. Sentterin hankkiminen menee mun kategoriassa vasta kakkosluokkaan. Ensin joukkueella, nuorella sellaisella pitää olla maalivahti johon voi luottaa/tukeutua. Nyt meillä ei sitä ole, vuorotellen nää jannut pelaa maalilla, varmaan helge taas perjantaina.. Hohhoijaa. Ihmettelen kyllä Korhosenki mv valmennustaitoja. Joo joo on sieltä hyviäkin maailmalle lähtenyt mutta he ovatkin olleet lahjakkaita jo nuoresta asti.
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 804
Joulukuu lasketeltiin oikein mainiolla 1,71 pisteka:lla ja antoi hyvät lähtökohdat tammikuulle ja liigan jälkimmäiselle puoliskolle. Valitettavasti vain tammikuussa kerättiin 12 pelistä vain 16 pistettä eli 1.3333
mikä on aika vaatimaton. Se ei riitä edes säälikierroksen kotietuun.

Tämäniltainen saattoi olla vain ohipeli tai yksittäinen ulospuhallus. Mutta sekin on mahdollista että koko kauden kovin ohuella materiaalilla operoineelle poppoolle tuli nyt vain jaksamisen rajat vastaan. Ikävää, jos se raja tulee vastaan pahimmalla mahdollisella hetkellä ja se liigan karu todellisuus iskee nyt siinä vaiheessa kun ne varsinaiset kovat pelit alkavat vasta lähestyä ja silloin kun kokeneemmat konkarit alkavat ihan tosissaan syttyä kun tietävät että kohta pelataan isoista asioista. Tässä on koko kausi menty älyttömällä riskillä kun joukkue on kerätty toivotaan-mentaliteetilla ja pelottaa että nyt se riski sitten kostautuu. Joukkueessa ei ole sellaista kokenutta pelaajaa tyyliin Sandell tai Jukka Peltola, joka ottaa joukkueen reppuselkään ja näyttää että kyllä me pärjätään kun tehdään vain sovitusti. Ruotsalainen ja Suomi saattaa joskus sellaisiksi nousta, ja konkarit Leimu ja Generous ovat tällä hetkellä pelkkiä rasitteita.

Että voi ottaa päähän että nyt kärsitään sellaisten ongelmien takia, jotka oli nähtävissä jo kesähelteillä ja koko kesä, loistava alkukausi ja nyt siirtomarkkinoiden hullut päivät on ollut näihin aikaa reagoida.
 

S_Kuusisto

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
538
Tulin miettineeksi tänään ennen peliä, että on sitten itse asiassa kauden tärkein peli tähän mennessä. Sport oli 6p päässä, voitolla olisi ollut eroa 9, kun nyt Red Army hengittää jo niskassa.
Mää en ymmärrä, miten tää oli Ipalle kauden tärkein peli tähän mennessä. Sportille se varmaan oli sitä, kun olivat tappioputkensa takia valumassa ulos pleijareista. Ilvekselle mielestäni huomattavasti tärkeämpiä olivat juuri pelatut JYP-ottelut, varsinkin se jälkimmäinen kun eka oltiin hävitty. Seuraava "tärkein peli" Ilvekselle voisi olla lauantain Jukurit-peli, jos paikallispelistä ei saada täyttä pistepottia.

Noh, jos kuuden joukkoon haluaa niin pitää pystyä parempiin esityksiin kuin eilen Vaasassa. Esitys ei numeroista huolimatta ollut luokaton, vaan keskinkertainen. Se ei vaan riitä enää tässä vaiheessa kautta.
 

Soho

Tähtipelaaja
Viestejä
19 156
Ei tässä enää olekaan kuin tärkeitä pelejä loppukaudesta. Sportille tuo eilinen oli erityisen tärkeä peli, koska ero Ilvekseen uhkasi karata yhdeksään pisteeseen ja nyt saivat myös hiukan varaa taakse. Se tuossa harmittaa, että vaikka lähtötilanne oli tiedossa, ei siihen pystytty vastaamaan. Ilveksen pitäisi olla valmis joka ilta. Sport yllätti Ilveksen fyysisyydellään housut nilkoissa. Ilves lähti mukaan Sportin haluamaan kulmapainiin.
 

Jarno Saarinen

Luottopelaaja
Viestejä
1 668
Kaikkihan on vielä mahdollista, mutta jo pitkään olen näiden väkisin voitettavien turpasaunojen jälkeen sanonut notta top 6 meni, vilkutti vain mennessään ja eilinen jälleen kerran vahvisti tätä. 14 kierrosta ja 5 pistettä sijasta 6. välissä vielä kaks pelin vähemmän pelannutta joukkuetta, takana sport ja jyp jotka ovat tasapisteissä kanssamme mikäli voittavat rästiottelunsa, oikeastaan voimme ajatella olevamme siis jaetulla 11.sijalla.
Täysi työ on ottaa 10 paikka, ja sitten vastaan tuleekin kärpät. en muuten osta pleijarikortteja, enkä tule irtolipuilla halliin, vittuako sitä tulla kattomaan ku pataan tulee 10-0. Yhdelläkään liigajoukkueella ei ole mahdollisuuksia kärppien kanssa paras 7. sarjassa, saati Ilveksellä.
Se kääntyi kärppien ylivoiman ja Ipan töpeksinnän vuoksi ens kaudeks. kestihän tämä sentään tammikuun loppuun saakka. -- kylläpäs nyt vituttaa
 

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 607
...takana sport ja jyp jotka ovat tasapisteissä kanssamme mikäli voittavat rästiottelunsa, oikeastaan voimme ajatella olevamme siis jaetulla 11.sijalla.
Täysi työ on ottaa 10 paikka

Mikäli Sport voittaa rästipelinsä ja JYP molemmat rästipelinsä, niin olemme sarjataulukossa jaetulla sijalla 9. Sportin kanssa. JYP pinnan päässä. Mutta tuossa olet aivan oikeassa, että Ilveksellä on täysi työ päästä kympin sakkiin.

Tietenkin muidenkin seurojen kannattajia ottaa samalla tavalla päähän, joka ei meitä lohduta. Turkulaiset puhuvat, että kausi luovutettiin taas ja JYPiläiset, joiden voittokulku päättyi Ilves-peleihin ovat käärmeissään siitä, että kärkiseuroja kaadettiin, mutta sitten tärkeimmistä peleistä (2*Ilves, SaiPa kotona) saatiin vain kolme pistettä.

Käsillä on erittäin tasainen ja jännittävä kausi. Emme voittaneet mitalia, vaikka pelattiin hyvin ja erinomaisesti JYPiä vastaan. Emme myöskään menettäneet kaikkea toivoa kontattuamme Vaasassa. Ottelussa, minkä minun mielestäni Sport pelasi hyvin. Heillä oli ennakkosuosikin asema ja pakkovoitto kotiyleisönsä edessä.
 

Jarno Saarinen

Luottopelaaja
Viestejä
1 668
Piti oikein kurkata, totta tosiaan pidämme tuon 9. sijan vaikka jyp ja sport rästinsä voittaisikin, kiitos 3pisteen voittojen, Jyp itseasiassa sysää tuon Sportin 11. sijalle. Mutta totta, matka on pitkä, perjantain pelillä ei vaoitetta mitään, lauantaina jukurit hakee helpot pisteet tampereelta, niikuin monesti ennenkin ja vitutus on taas ultimaattinen.
Ja Karri nyt ei kiiltokuvapojasta muutu sankariks vaikka nostelisivat kannua, olis itseasiassa ihan vitun makeeta kun kairaisivat voiton ja Kivi sais kenkää viimesen finaalin jälkeen. Mä en yksinkertaisesti näe mitään käyttöä tuolaiselle munattomalle esiliinalle.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Ilveksen kannattajien ei tietenkään tarvitse piitata pätkääkään siitä, mitä muiden seurojen kannattajat ajattelevat, eikä Ilveksen tekemisiä tai tekemättä jättämisiä kannata koko ajan selitellä sillä, mitä muissa seuroissa tehdään tai jätetään tekemättä.

Jos Ilves aikoo jossakin vaiheessa olla Suomen johtava jääkiekkoseura, sille ei voi olla mitään muuta vertailukohtaa kuin oma tekemisen taso. Jatkuvasti ja koko ajan nopeammin muuttuvassa toimintaympäristössä vaaditaan ennennäkemätöntä innovatiivisuutta niin kaukalossa, kaukalon laidalla kuin toimistossakin, jotta Ilves on muutamassa vuodessa suomalaisen jääkiekkoilun suunnannäyttäjä. Itse pelissä Ilves voisi toki jo suunnannäyttäjä ollakin, mutta toivottavasti viimeistään ensi kaudella.
 

AksuSusi

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
456
No niin olen aika pitkään pitänyt pääni kiinni ja odottanut hiljaisuudessa mitä tapahtuu.

Tilannehan on tämä ilman uuden maalivahdin hankintaa ja jos Helenius ei pelaa niin tipahdetaan pleijareista huonoimmalla mahdollisella skenaariolla. Olen jo vuosia sanonut Lehtosen olevan liian isossa asemassa Ilveksessä ja nyt se taas kostautuu pahemman kerran.

Tottakai nyt osan maaleista voi laittaa puolustuksen kardinaali mokiksikin, mutta kyllä luvattoman paljon menee helppoja ja siitäkin johtuen puolustus on vain enempi haavoittuvainen, koska ylisuojellaan maalia.

Hyökkäys taas voi että jos on tehty liian rahakkaita jatkoja tietyille ns omille pojille, kun alkukaudesta Ilves oli hyvin valmistautunut kauteen ja pelaajille tuli pisteitä vastustajien helpoista virheistä/ huonosta kauden valmistautumisesta.
Siellä tietyt pelaajat vetää kananmunat kainaloissa ja vetää/menettää kiekkoa heti pois kun vastustajan pelaaja lähestyy. Plus hyökkääjillä puolustus pelaaminen näillä tietyillä alkukauden onnistujilla törkeän näköistä.

Voi voi. Ei tää nyt kovin hyvältä oikeasti näytä jos ei molaria osteta tai rohkeasti oma junnu kuka nyt onkaan kakkosena maaliin ja toivotaan loppukauden komeettaa. Ei se ainenkaan huonommin voi mennä.
 

STB-41

Rivipelaaja
Viestejä
27
Kun perää tuota pelaajien myyntiä, mitkä eivät ole ensi kauden suunnitelmissa, niin voisi katsoa pelaajaluettelosta, niin montaa ei ole, jolla ei olisi jatkoa ?
Peltolaa yrittäisin jatkamaan, perustaidot hallussa ja rutiini.
Ja aiheesta voi muualtakin lukea, että mm. naapuriseura ja Iiäfkoo ovat olleet hakumarkkinoilla jo pitkään, siitä voi jo ymmärtää tuon vaikeuden. Noo, saihan Kärpätkin Osalan ja Jokisen.... :)
 

Arzamas

Luottopelaaja
Viestejä
1 895
Itse odotan loppuviikolta että Tapparaa vastaan laitetaan hyvin kampoihin, mutta Kirvesrinnat ottavat laukaisutilastosta huolimatta kliinisesti 3-1 voiton.

Lauantaina sitten hyvin kansoittuneen hallin edessä otetaan perinteinen talvikyykky Jukureille, ja hävitään 0-4 pystyyn munattoman esityksen jälkeen.

Sen jälkeen joukkue käyttää perinteiseen tapaan viimeisen tilaisuutensa, ryhdistäytyy ja klaaraa loppukauden voittoisasti ainakin lähelle kuuden sakkia.
 

HekeK

Administrator
Ylläpidon jäsen
Viestejä
5 237
Kutossija pyörähti pisteen kauemmaksi IFK:n voitettua SaiPan. Ero on nyt kuusi pistettä.

Sanoisin, että 93 pistettä riittää kuuden parhaan joukkoon. Tahtoo sanoa sitä, että lopuista 14 pelistä pitää saada 27 pistettä. Sikäli kova vaatimus, koska 46 pelistä on tullut 66 pistettä.

Kaikki on edelleen omissa käsissä. 42 pistettä jaossa. 108 pisteellä irtoaa kotietu puolivälieriin.
 

Jarno Saarinen

Luottopelaaja
Viestejä
1 668
Vitutus noista konttaamisista ns. heikompia vastaan vain pahenee, tällaisten hyvien esitysten myötä. Noh olihan taas esitys. Huominen taas kaiken muuttaa voi.
 

AQ21

Luottopelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
3 730
Tämäkin ottelu kertoo mielestäni siitä että vahvistukset eivät ole täysin välttämättömiä pärjäämisen edellytykseksi. Olisihan se tietysti erittäin mukava niitä saada, mutta nämä konttaamiset päävastustajia vastaan johtuvat omaan silmään erityisesti joukkueen paskasta asenteesta. Ehkä siellä kuvitellaan, että Sporttia vastaan ei tarvitse samalla lailla pelata, kun Tapparat ja Tepsit voitetaan kyllä.

En voi muuta kuin toivoa, että kun panokset tästä kovenevat entisestään, heräisi joukkue viimein ja asennoituisi JOKA IKISEEN peliin niinkuin Liiga-joukkueen kuuluu.

Itsekin jätän kaikki hommani aina viime tippaan, ja vaikka asiat hoituu niinkin, olisi ne aina jälkikäteen ajateltuna ollut huomattavasti järkevämpää tehdä ajoissa.
 
Ylös