Toni Utunen

Matoash

Luottopelaaja
Viestejä
4 001


Ilves vahvistaa puolustustaan Toni Utusella, jonka sopimus kattaa kaudet 2024–2026.

Kaksi peräkkäistä SM-hopeaa Pelicansissa saavuttanut Toni Utunen, 24, merkkautti päättyneellä kaudella Liigan runkosarjassa 56 ottelussa tehopisteet 5+15=20 ja 17 playoffs-ottelussa 3+1=4. Joukkueen varakapteenina toiminut puolustaja nousi myös Suomen A-maajoukkueeseen ja pelasi ensimmäiset ottelunsa Leijonissa helmikuussa Euro Hockey Tourin Ruotsin-turnauksessa.

180-senttinen, 78-kiloinen ja vasen käsi alhaalla laukova Utunen on tehnyt Liigassa Tapparan ja Pelicansin riveissä kahdeksan kauden aikana yhteensä 303 runkosarjaottelussa pisteet 15+43=58 ja 58 playoffs-ottelussa 6+2=8. CHL:ssä hänelle on kertynyt 23 ottelua pistesaldolla 0+5=5. Tapparassa puolustaja voitti SM-pronssia keväällä 2019.

Kokkolassa syntynyt Utunen on edustanut Suomea kahdesti sekä alle 18-vuotiaiden että alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa hän saavutti MM-hopeaa vuonna 2017 ja toimi kapteenina Suomen voittaessa maailmanmestaruuden vuonna 2018. Maajoukkuemenestys jatkui alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruudella vuonna 2019.

Utunen on NHL-seura Vancouver Canucksin viidennen kierroksen varaus vuodelta 2018.

– Toni Utunen on ikäisekseen erittäin kokenut puolustaja, joka on kuulunut nuorten maajoukkueissa ja Pelicansissa joukkueiden kapteenistoihin. Hän löi tällä kaudella jo itsensä läpi Leijonien ryhmään Euro Hockey Tourille ja tulee kehittymään vielä useiden vuosien ajan. Toni on erinomainen joukkuepelaaja ja vahva kamppailija suhteessa kokoonsa. Hänen vahvuutensa ovat puolustus- ja yleispelaamisessa, ja hän pystyy suorittamaan korkealla tasolla ottelusta toiseen, kommentoi Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela.
 

IhanJuniori

Junioripelaaja
Viestejä
14 705
Hyvä sopimus. Ihan eri tason pelaaja nykyään kuin porkkanoissa pelatessaan.
Urakäyrä osoittaa oikeaan suuntaan ja kahden vuoden sopimus.

Erittäin hyvää työtä Ilveksen Tillulta.
 

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 556
Erittäin hyvä yleispakki ja kahdesti finaaleihin edenneen joukkueen luottopuolustajia. Ei pyöri otsikoissa, mutta hoitaa ruutunsa varmasti. Pisteiden suhteenkin viime kaudet nousujohteista.

Oikein hyvä on hankinta.

Tervetuloa Toni siihen oikeaan tamperelaiseen! Vihreä pukee sinua todella hyvin.
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
14 077
Hyvä hankinta... parhaat vuodet vasta tulossa.

Tervetuloa Toni Ilvekseen!
 

Kroko

Rivipelaaja
Viestejä
10
Kahden vuoden sopimus, hyvä. Jäänyt kyllä kuva fiksusta pelaajasta, kokoa ei yleispuolustajaksi ole liikaa mutta paikkaa tätä hyvällä pelinluvulla. Tervetuloa.
 

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
23 413
Kyllähän tämä kelpaa mainiosti.

Oli pleijareissa Pelsujen paras pakki.
 

IpAholic

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
813
Itsellä ei paljoa muistikuvia kaverista kun nähnyt ainoastaan Ilveksen pelsupelit, mutta siis ilmeisesti hyvä peruspakki? Eli pelsujen Parikka?
 

Meklari

Luottopelaaja
Viestejä
6 586
Tarkoittanee Masinatorin lähtemistä? Mutta hyvä hankinta, littipeukkua näytän.
Ei sen pakko olisi tarkottaa.

Friman-Pelli
”Masin”-Gazda
Parikka-Utunen
Latvala

Utunen on suht kiekollinen kaveri niin olisivat varmasti Parikan kanssa askeleen parempi kuin Parikka-Latvala. Utunen pelasi myös Nikun tyyliin leftinä oikeaa pakkia Pelsuissa. Gazda ja Pelli olisivat ylivoimapuolustajat. Kyllä itse näkisin tuossa Masinin mentävän aukon, mutta ei varmaan ole todennäköistä kyllä. Tsekkipari houkuttelisi toki.
 
Ylös